Lennot Rovaniemi - Turku

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Rovaniemi määränpäähän Turku

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Rovaniemi (RVN) määränpäähän Turku (TKU), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Turku. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Rovaniemi - Turku

Tavataan Aurajoen suulla Turussa!

Turku on Suomen entinen pääkaupunki, jossa on sekä historiallisia nähtävyyksiä että sykähdyttäviä tapahtumia. Tällaisia tapahtumia ovat konsertit, näyttelyt, elokuvat ja urheilutapahtumat. Keskiaikaiseen Turun tuomiokirkkoon tai sen rappusille voi istahtaa lepuuttamaan jalkojaan kaupunkikierroksella.

Turkulaisia pidetään Suomessa hyvin ylpeinä kotikaupungistaan. Turkulaiset ovat tunnettuja hienostuneesta murteestaan sekä vieraanvaraisuudestaan. Tule sääki!

Mukavaa tekemistä Turussa

Keski- ja Pohjois-Suomeen verrattuna Turun ilmasto on melko lauhkea ja tuulinen, mihin vaikuttaa meren läheisyys. Meri-ilma on usein kylmää mutta virkistävää. Talvikuukaudet voivat olla pimeitä ja kylmiä, mutta palelevaa lämmittää kahvi ja pulla jossakin Turun parhaista kahviloista.

Ruisrock on Suomen vanhin rockfestivaali, se järjestetään Turussa heinäkuun alussa. Se on edelleen yksi Suomen suurimmista rocktapahtumista. Perinteisesti kaupungissa on vietetty kesällä Turku Jazz -festivaalia vuodesta 1969. Muita nähtävyyksiä ovat monet messut kuten taide- ja antiikkimessut sekä kädentaitomessut Turun Messukeskuksessa etenkin keväällä.

Jouluaattona Turun joulurauhan julistus on ainakin joulumielisille ja perinteitä kunnioittaville suomalaisille mieleenpainuva ja tärkeä tapahtuma.

Historiaa ja nähtävyyksiä sekä joenrantaruokaa

Turun kaupunki on ollut olemassa aina 1200-luvulta lähtien. Mikä tekee Turusta Suomen vanhimman kaupungin. Historian havinan voi melkein kuulla keskiaikaisessa Turussa muun muassa Luostarinmäen käsityöläismuseossa, Sibelius-museossa, Turun linnassa ja Turun tuomiokirkossa. Jokirannassa voi tehdä pitkiä kävelyitä sekä käväistä syömässä ravintolalaivassa Aurajoella.

Turku on hintatasoltaan, etenkin vuokratasoltaan, hieman edullisempi kuin esimerkiksi Helsinki.

Kulkuyhteydet kentältä kaupunkiin

Lentokenttä sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Turun keskustasta. Taksit päivystävät saapuvien lentojen terminaalin edessä. Julkisen liikenteen (Turun Kaupunkiliikenne) bussilinja numero 1 kuljettaa matkustajat lentokentältä Turun keskustaan muun muassa linja-autoasemalle ja Turun Kauppatorille. Bussilippu maksaa alkaen noin 3 euroa aikuiselta ja noin 1,50 euroa lapselta. Matkaan kannattaa varata aikaa noin puoli tuntia. Lentokentällä on myös autonvuokrauspalvelut.

Turun keskustassa on melko rajoitetusti majoitusvaihtoehtoja. Edullisin tapa yöpyä Turussa kesällä on telttailu leirintäalueella keskustan ulkopuolella. Hotellihuoneen kahdelle hengelle saa yleensä edullisimmillaan noin 60 eurolla yöltä. Hostelleja tai pienen budjetin majataloja kaupungissa ei kuitenkaan ole kovin montaa, joten majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin.

Turun keskustassa etäisyydet ovat käveltävissä. Myös polkupyörällä pääsee sujuvasti paikasta toiseen. Julkista liikennettä käytetään erilaisilla kerta- ja päivälipuilla. Ladattava matkakortti on suositeltava vaihtoehto kaupungissa pidempiä aikoja viettävälle matkustajalle, joka käyttää jatkuvasti julkista liikennettä. Kaupunkiin kulkee myös juna, joka on nopea ja nykyaikainen matkustusmuoto.

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Turku

Outbound and return from 597,26 €
Etäisyys 696 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Turku (TKU)
Kohdemaa Suomi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi
Alternative flights to Turku
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price