Monipuolinen kaupunkikohde 

Praha on Tšekin tasavallan pääkaupunki. Kaupunki tunnetaan yli tuhatvuotisesta historiastaan sekä monipuolisesta arkkitehtuuristaan. Suurin osa kaupungin nähtävyyksistä sijaitsee Prahan läpi virtaavan Vltavan läheisyydessä. Prahaan houkuttelee myös kuuluisa tšekkiläinen olut, jota nautitaan perinteiseen tapaan lukuisissa tšekkiläisissä krouveissa ja oluttuvissa. Prahan kattava ravintolatarjonta sopii ruokaelämyksiä etsiville kulinaristeille, ja ostoskadut kutsuvat shoppailemaan. 

...

Ilmasto ja nähtävää

Prahaan voi matkustaa ympäri vuoden, mutta miellyttävimmillään ilmasto on touko-syyskuussa. Prahassa järjestetään vuoden ympäri erilaisia kulttuuritapahtumia, kuten taidenäyttelyitä sekä musiikki- ja ruokafestivaaleja. Joulun aikaan kaupungissa järjestetään tunnelmalliset joulumarkkinat, jotka kutsuvat nauttimaan jouluisesta tunnelmasta historiallisen kaupungin valoloisteessa. 

Prahassa kannattaa tutustua kaupungin lukuisiin alueisiin: Kiinnostavia historiallisia alueita ovat esimerkiksi Bubeneč ja Dejvice. Joen toiselta puolelta löytyy Smíchov, jonka valttikortteja ovat olutpanimot ja shoppailumahdollisuudet.

...

Aikavyöhyke, hintataso ja valuutta

Tšekki kuuluu Keski-Euroopan aikavyöhykkeeseen, joten kellonaika on siellä tunnin Suomen aikaa vähemmän. Tsekin valuutta on koruna (CZK). Yleisesti ottaen Prahan hintataso on noin puolet edullisempi kuin Suomessa. Lounas ravintolassa maksaa noin 120 CZK, olut noin 35 CZK ja limu noin 30 CZK.
...

Kulkuyhteydet ja yöpyminen historiallisessa kaupungissa

Helpoin tapa matkustaa lentoasemalta keskustaan on rautatieasemalle kuljettava "Airport Express" -bussikuljetus, jolla matkassa kestää noin 30 minuuttia. Lippu maksaa noin 60 CZK. Vaihtoehtoisesti myös bussilinja 100 kuljettaa "Zličín"-metroasemalle, jossa on vaihtoyhteys metrolinjaan B. Bussilinja 119 puolestaan vie "Nádraí Veleslavín" metroasemalle, jossa on vaihtoyhteys metrolinjaan A. Yöaikaan saapuvat pääsevät keskustaan bussilinjalla 510, jolla matka-aika on noin 30 minuuttia ja lipun hinta noin 32 CZK, päivisin matka samalla linjalla kestää noin 90 minuuttia. Taksi lentoasemalta keskustaan maksaa alkaen noin 600 CZK. Taksi on ruuhkista johtuen usein julkista liikennettä hitaampi kulkuneuvo. 

Prahassa on kattavasti eritasoisia majoitusvaihtoehtoja. Majoitus hostellissa tai B&B:ssä maksaa alkaen 250 CZK/yö. Tasokkaammat kolmen tai useamman tähden hotellit maksavat alkaen noin 600 CZK. Budjettimatkailijan kannattaa huomioida, että hinnat nousevat sesonkiaikaan ja laskevat sen ulkopuolella.

Prahassa on kattava joukkoliikenteen verkosto, johon kuuluvat metro, raitiovaunu, bussi ja lautta. Julkinen liikenne on jaettu useisiin vyöhykkeisiin ja kertalipun hinta määräytyy sen mukaan kuinka usealla vyöhykkeellä se on voimassa. Esimerkiksi 2 vyöhykkeen lippu on voimassa 15 minuuttia ja maksaa noin 12 CZK ja 11 vyöhykkeen lippu puolestaan on voimassa 300 minuuttia ja maksaa noin 84 CZK. Julkisen liikenteen päivälippu maksaa noin 110 CZK ja kolmen päivän lippu noin 310 CZK. Taksi on huomattavasti edullisempi kuin Suomessa, mutta kalliimpi vaihtoehto kuin julkinen liikenne.

...