Lennot Rovaniemi - Dublin

Useful information about the flight Rovaniemi - Dublin

Vihreän saaren hilpeä pääkaupunki

Monikulttuurinen Dublin vetää matkailijoita puoleensa eläväisellä ja ystävällisellä olemuksellaan. Paikallisten rento elämäntyyli tuo turistillekin hyvän mielen ja pilkettä silmäkulmiin.

Koe Dublin vuoden ympäri

Dublinin ilmasto on leuto ja kostea meri-ilmasto, joten lämpötilan vuotuiset vaihtelut ovat melko pieniä. Dublin onkin suomalaisille mainio matkakohde ympäri vuoden: talvet ovat leutoja, kesät mietoja. Karnevaalien ystävien kannattaa ajoittaa matkansa maaliskuun puoliväliin, jolloin vietetään vuoden kohokohtaa eli Pyhän Patrickin päivää (St. Patrick's Day). Sadattuhannet ihmiset kokoontuvat juhlimaan kaduille ja erilaisiin tapahtumiin.

Tanssia, taidetta, teatteria, sirkusta ja live-musiikkia on tarjolla syyskuun alkupuolella parin viikon ajan, kun Dublin Fringe Festival valloittaa kaupungin kadut ja esiintymislavat. Jatkoa seuraa syys-lokakuun vaihteessa maailmanluokan teatterin merkeissä. Silloin järjestettävä Dublinin teatterifestivaali on yksi suurimmista ja vanhimmista teatterifestivaaleista Euroopassa. 

Vinkkejä matkan suunnitteluun

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia matkustaessaan Irlantiin. Sen sijaan voimassa oleva matkustusasiakirja (passi tai poliisin myöntämä henkilökortti) on oltava mukana. Suositeltavia rokotteita ovat MPR, kurkkumätä ja jäykkäkouristus, jotka kuuluvat Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan. Ennen matkaa kannattaa tilata Kelalta eurooppalainen sairaanhoitokortti. Se helpottaa hoitoonpääsyä äkillisen sairastumisen tai tapaturman sattuessa.

Dublin on hintatasoltaan vain hieman Helsinkiä edullisempi tai saman hintainen. Tupakkatuotteet ovat jonkin verran kalliimpia Suomeen verrattuna. Irlannissa käytetään euroja, joten matkailijan ei tarvitse huolehtia valuutanvaihdosta.

St. Andrew's:n kirkko on sekä nähtävyys että samalla myös Dublinin pääturisti-info. Sieltä saa halutessaan hyviä vinkkejä ja esitteitä loman suunnittelua varten. Rahanarvoisena vihjeenä mainittakoon, että useisiin museoihin on vapaa pääsy. 

Liikkuminen ja majoittuminen Dublinissa

Lentoasemalta keskustaan pääsee sekä bussilla että taksilla. Halvin vaihtoehto on paikallisbussi (linjat 16, 41 ja 102). Nopein on puolestaan Airlink 747 -bussi, johom yhdensuunnan lippu maksaa noin 6 euroa ja meno-paluu noin 10 euroa. 15 minuutin välein kulkeva Aircoah-expressbussi maksaa noin 9 euroa yhteensuuntaan ja noin 15 euroa meno-paluulta matkan kestäessä pyöreästi 30 minuuttia yhteensuuntaan. Taksi on busseihin verrattuna selkeästi kalliimpi vaihtoehto.

Dublinissa on kattava bussien ja raitiovaunujen verkosto. Kertalippu bussiin maksaa noin kaksi euroa 1-3 pysäkinvälille ja vajaat kolme euroa 4-13 pysäkinvälille. Raitiovaunulipun saa vajaalla kahdella eurolla. Lippujen hinnoissa voi hieman säästää ostamalla ladattavan matkakortin eli Leap cardin. Käveleminen on hyvä vaihtoehto, jos aikomuksena on liikkua vain keskustan alueella.

Halvimmillaan yöpaikan saa hostellin makuusalista noin 12 euron hintaan. B&B-majoituksessa yöhinnat lähtevät keskimäärin 45 eurosta ylöspäin henkilöä kohti. Yöpyminen kolmen tai useamman tähden hotellissa maksaa noin 80 eurosta ylöspäin.