Lontoo säväyttää monipuolisuudellaan

Lontoo on kaunis kaupunki aivan Euroopan huippupaikalla Thames-joen rannalla. Se tarjoaa matkailijoille niin kulttuuria kuin upeita nähtävyyksiäkin. Lontooseen voi matkustaa ympäri vuoden.   

...

Vinkit Lontoon matkalle

Lontoo on loistava kaupunki, joka sopii lähes kaikille matkailijoille. Kaupunki tarjoaa nähtävyyksiä, kulttuuria ja muutakin tekemistä kaiken ikäisille aina vauvasta vaariin. Lontoon tärkeimpinä nähtävyyksinä voidaan pitää Big Benia, kuninkaanlinnaa, London Eyeta ja totta kai englantilaiset pubitkin ovat kokemisen arvoisia. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Lontoo on yksi Euroopan kalleimpia matkakohteita, joten sekä käteistä rahaa että luottokortteja on hyvä varata mukaan.   

...

Tärkeää ennen matkaa

Lontoo on hyvin paljon Suomen kaltainen lomakohde, joten mitään erikoisia rokotuksia sinne ei tarvita. Ainoana erona Suomeen on, että Lontoossa, kuten koko Britteinsaarilla, on vasemmanpuoleinen liikenne. Mikäli autolla ajaminen ei ole vahvinta aluettasi, auton vuokraaminen ei kannata. Lontoossa pääsee liikkumaan todella hyvin myös julkisilla kulkuneuvoilla paikasta paikkaan. Sekä junat, metrot, taksit että double-decker -bussit kulkevat aamusta iltaan. Muista selvittää myös, miten pääset lentokentältä hotellille. Ennen matkaa lisäksi hyvä miettiä, missä haluaa vierailla. Monissa tapauksissa voi olla viisainta hankkia esimerkiksi viikon voimassaoleva matkalippu julkiseen liikenteeseen. Näin pääset liikkumaan Lontoon kaupungin alueella ilman rajoituksia. Lontoota ei voi nähdä kokonaisuudessaan muutamassa päivässä ja tuskin edes muutamassa viikossa. Juuri sen vuoksi on hyvä jo etukäteen suunnitelma, siitä missä tarkalleen haluaa vierailla. Perinteiset turistikohteet ovat aina ihmisten suosiossa ja niihin on yleensä ruuhkaa. Jonottamiseen kannattaa siis varautua.  

...

Lentokentällä toimiminen ja majoittuminen

Lontoon lähettyvillä on useita lentoasemia, joista kaksi, Heathrow ja Gatwick, ovat todella suuria. Heathrow'n lentokentältä on helpointa ottaa metro tai juna kaupunkiin. Taksit kulkevat myös, mutta ne tulevat huomattavasti kalliimmaksi. Junat kulkevat myös Gatwickin lentokentältä Lontoon keskustaan. Kaksi pienempää kenttää ovat nimeltään Stansted ja Luton, joilta molemmilta on junayhteys kaupunkiin. Suomesta lennetään kuitenkin lähes aina joko Heathrow'lle tai Gatwickiin. Lontoossa voi majoittua monen tasoisesti matkabudjetista riippuen. Halvimmat hostellihuoneet ovat saatavilla vain noin 20 punnalla yötä kohden. Hotellihuoneiden hinnat puolestaan alkavat 40 punnasta. Luksustason hotellien huonehinnat voivat kohota jopa tuhansiin puntiin. Välimatkat Lontoossa ovat pitkiä. Nähtävyyksiä sijaitsee eri puolilla kaupunkia, joten kävelemällä niitä kaikkia ei millään ehdi näkemään. On siis hyvä turvautua julkisiin kulkuneuvoihin, joihin saa ostettua myös viikon voimassaolevia kortteja tai sarjalippuja. 

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound