Lennot Rovaniemi - Göteborg, Landvetter

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Rovaniemi määränpäähän Göteborg, Landvetter

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Rovaniemi (RVN) määränpäähän Göteborg, Landvetter (GOT), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Göteborg, Landvetter. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Rovaniemi - Göteborg, Landvetter

Yli puolen miljoonan ihmisen koti Ruotsissa

Göteborg tarjoaa tervetullutta vaihtelua tottuneelle Tukholman kävijälle. Se on satamakaupunki, joka sijaitsee Länsi-Ruotsissa. Göteborg on myös yliopistokaupunki. Kaupungissa riittää kulttuuritarjontaa musiikista teatteriin. Kaupungin futuristisen merellinen oopperatalo sijaitsee satama-alueella. Göteborgista voi tehdä päiväretkiä sitä ympäröivään kauniiseen saaristoon.

Kaupunki on myös kulinaristille mieleen. Keskustassa on monia mainioita ruokapaikkoja. Kungsportsavenyn-kadulla (lyhyesti Avenyn-katu) sijaitsevat kalleimmat ravintolat, kahvilat ja kaupat. Katukeittiö antaa parastaan pienellä budjetilla matkustaville.

Hieman Suomea leudompi ilmasto

Göteborg on parhaimmillaan toukokuusta syyskuuhun. Ilmasto on samantyyppinen kuin Suomessa. Tosin talvi on yleensä leudompi. Kesää on vielä jäljellä elo-syyskuussa.

Göteborgin filmifestivaali kestää tammikuun lopusta helmikuun alkuun. Se on pohjoismaiden suurin elokuvafestivaali, jolla on kävijöitä vuosittain noin 155 000.

Vappua vietetään näyttävissä naamiaispuvuissa ja suurena paraatina 30. huhtikuuta. Juhannus eli Midsommar on 20. - 25. kesäkuuta. Se on Ruotsissa, kuten Suomessa, merkittävimpiä vuotuisia juhlia. Elokuussa elämyksiä tarjoaa Göteborgs Kulturkalas -kulttuurifestivaali, jossa ilmaisia elämyksiä niin taiteen, teatterin, musiikin kuin elokuvan alalta on toistatuhatta.

Saluhallen -kauppahalli ja Kungstorge ovat paikallisten suosiossa. Vanhimmassa kaupunginosassa Hagassa myydään muun muassa käsitöitä, muotoilua ja antiikkia. Siellä järjestetään myös markkinoita. Kaupungin ulkopuolella on Delsjön luonnonsuojelualue, jossa voi vaeltaa, meloa, uida ja nauttia luonnonläheisyydestä. Skandinavian suurin huvipuisto Liseberg on sekin nähtävyys.

Käytännön vinkkejä

Ruotsissa alkoholinmyynti on rajoitettua kuten Suomessa. Väkevät alkoholijuomat tulee ostaa Systembolaget-liikkeistä. Yleisin maksutapa on luotto- tai debit-kortti. Ruotsin valuutta on Ruotsin kruunu (SEK). Kruunuja ei välttämättä tarvitse kantaa mukana, mutta esimerkiksi yleisiin WC-tiloihin niitä voi tarvita.

Göteborgissa on hieman edullisempaa asua vuokralla ja syödä ulkona kuin Helsingissä. Puhutaan noin 10-15 prosentista.
Ruotsissa kello on tunnin verran vähemmän kuin Suomessa.

Saapuminen paikan päälle, majoitus ja kulkuyhteydet

Fygbussarnan bussilinja ajaa noin 15 minuutin välein lentokentältä kaupungin keskustaan. Matkan kesto on noin 20 minuuttia. Kertalippu kustantaa noin 105 SEK. Meno-paluu maksaa noin 195 SEK. Myös Swebus Express -linja ajaa kentältä keskustaan, mutta se kulkee melko harvoin. Lipun hinta on noin 59 SEK. Taksi on kaikista kallein yhteys. Taksimatka maksaa lentokentältä keskustaan noin 450 SEK.

Göteborgin keskustassa voi käyttää julkista liikennettä, josta vastaa Västtrafik. Joukkoliikenteeseen kuuluvat bussit, raitiovaunut ja lautat. Kertalippu on voimassa 90 minuuttia ja maksaa alkaen noin 26 SEK; päivälippu noin 85 SEK; kolmen päivän lippu noin 170 SEK. Taksi on kalliimpi kuin julkiset liikennevälineet. Käytettävissä on useita taksifirmoja, joiden hinnoissa on eroja. Kaupungin keskusta-alue on pieni ja käveltävissä. Polkupyöriä voi vuokrata ympäri kaupunkia sijaitsevista asemista Göteborg City Cardilla. Kortin saa ostettua turisti-infosta Kungsportsplatsenilta ja Nordstanilta.

Huokein majoitusvaihtoehto on hostelli, vandrarhem, jossa yö maksaa keskimäärin noin 195 SEK per henkilö. Hotellit maksavat suurinpiirtein 840 SEK yöltä huonetta kohden. Yli kolmen tähden hotellit maksavat alkaen noin 1400 SEK.

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Göteborg, Landvetter

Outbound and return from 289,11 €
Etäisyys 1211 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Göteborg, Landvetter (GOT)
Kohdemaa Ruotsi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Ruotsi
Alternative flights to Göteborg, Landvetter
Flight destinations with a similar price