Lennot Helsinki - Turku

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Turku

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Turku (TKU), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Turku. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Turku

Historiaa, kulttuuria ja urbaania kaupunkielämää

Turku on sekoitus historiaa, kulttuuria ja urbaania kaupunkielämää omaleimaisella tavalla, josta nauttivat niin matkailijat kuin kaupungistaan ylpeilevät paikallisetkin. Historiallinen kaupunki tarjoaa makuelämyksiä, nähtävyyksiä ja kulttuuria - ja voi olla, että vierailija pääsee kuulemaan myös eläväisyydestään kuuluisaa Turun murretta.

Kulttuuria ja ajanvietettä ympäri vuoden

Turku houkuttelee matkustajia koko vuoden. Merenrantakaupunkina Turun ilmasto on usein tuulinen ja kostea, mutta Keski- ja Pohjois-Suomea lauhkeampi. Turku sopii siis kaupunkilomakohteeksi niin talvella kuin kesälläkin. Vilkas kulttuurielämä piristää matkailijoita ja paikallisia viikottain, mutta aivan erityisellä tavalla kaupunki herää eloon vuosittain järjestettävien tapahtumien aikana. 

Eniten ulkopaikkakuntalaisia Turkuun saapuu heinäkuun alussa Ruisrockiin, Suomen vanhimpaan ja yhteen isoimmista rockfestivaaleista. Jo yli 40 vuotta kaupungissa järjestetty Turku Jazz -festivaali on myös yksi vuoden musiikillisista kohokohdista. Jouluaattona Turussa vietetään perinteikästä joulua, kun joulurauha julistetaan Turun vanhalla suurtorilla. Kevään mittaan Turussa järjestetään useita messuja muun muassa taiteen, antiikin ja ruoan ystäville. 
 

Vinkkejä matkan suunnitteluun

Turkuun saapuessaan kulttuurista ja historiasta kiinnostuneen kannattaa varata aikaa paikallisiin nähtävyyksiin tutustumiseen. Historian havinaa on havaittavissa jo katukuvassa, sillä Turku on Suomen vanhin kaupunki, jonka juuret ulottuvat arvion mukaan 1200-luvulle. Turun linna, Luostarinmäen käsityöläismuseo ja Turun tuomiokirkko henkivät keskiaikaista tunnelmaa. Turusta löytyy myös useita kiinnostavia museoita, joista uniikein lienee musiikkiin erikoistunut Sibelius-museo. 

Turun keskustan halki kulkevan Aurajoen ranta houkuttelee etenkin kesällä niin paikallisia kuin matkailijoitakin. Herkuttelijan kannattaa suunnata jokirantaan ankkuroituihin jokilaivoihin syömään tai lasilliselle. Myös muut kaupungin ravintolat ja kahvilat tarjoavat rikkaita makuelämyksiä. Elinkustannuksiltaan Turku on hieman esimerkiksi Helsinkiä edullisempi.

Saapuminen ja majoitus

Turun lentokenttä sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta. Terminaalin edestä voi hypätä taksiin tai matkan voi taittaa Turun kaupunkiliikenteen bussilla puolessa tunnissa. Bussilinja 1 liikennöi lentoasemalta keskustaan ja linja-autoasemalle edulliseen hintaan: aikuisten bussilippu maksaa muutaman euron, lasten hinta on sitäkin vähemmän. Lentokentältä löytyy myös autonvuokrauspalvelu. 

Turussa etäisyydet ovat melko pienet ja varsinkin keskustassa kävely ja pyöräily ovat näppärimmät tavat kulkea paikasta toiseen. Bussi on hyvä kulkuväline hieman pidemmille matkoille. Bussiin voi ostaa kertalippuja tai vuorokausilippuja, mutta pidempään viipyville ladattava matkakortti on järkevin vaihtoehto. Turkun lähialueille pääsee myös junalla. 

Turun majoitusvaihtoehdot ovat melko rajoitetut. Mukavuutta arvostavan vaihtoehtona ovat hotellit, joista edullisimmillaan kahden hengen huoneen saa noin 60 eurolla yöltä. Pienemmän budjetin majoitusvaihtoehdot, kuten hostellit ja majatalot, ovat toistaiseksi melko harvinaisia. Budjettimatkailijalle edullisin tapa majoittua on telttailu leirintäalueella kaupungin ulkopuolella.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Turku

Outbound and return from 179,60 €
Lennon kesto min.. 00:35 / max.. 01:30
Paluulennon kesto min.. 00:35/ max.. 01:30
Etäisyys 150 km
Lentoa/viikko 36
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Turku (TKU)
Kohdemaa Lennot - Suomi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi
Alternative flights to Turku
Popular destinations for onward travel