Lennot Rovaniemi - Joensuu

Useful information about the flight Rovaniemi - Joensuu

Joensuu on Itä-Suomen helmi

Joensuu on vireä itäsuomalainen kaupunki, jossa riittää tekemistä ympäri vuoden. Vaikka Joensuu on pikkukaupunki, on siellä runsas kulttuuritarjonta, ja tapahtumia on tarjolla ympäri vuoden.

Joensuussa on myös luonnonystäville paljon ihailtavaa - erityisesti lähellä oleva Kolin kansallispuisto ihastuttaa maisemillaan. Kansallispuistossa voi vaikkapa patikoida, lasketella tai ratsastaa. Joensuun lähiympäristössä on tarjolla myös runsaasti muita erilaisia ulkoilumahdollisuuksia, kuten hienoja ulkoilureittejä.

Kaupungin sydän on sen maankuulu kauppatori ja siellä kannattaa tutustua paikallisiin herkkuihin, kuten karjalanpiirakoihin ja sultsinoihin. Joensuu on myös nuorekas opiskelijakaupunki. 

Kirjallisuutta ja rockia

Joensuun kulttuuritarjonta on erittäin monipuolinen. Musiikkitapahtumista maininnan arvoinen on heinäkuussa järjestettävä Ilosaarirock-festivaali, joka vetää kaupunkiin kymmeniätuhansia rockin ystäviä. Syys- lokakuussa on vuorossa Joensuun kirjallisuustapahtuma ja lokakuussa pidetään ”Viscult” -dokumenttielokuvatapahtuma. 

Joensuussa toimii myös kaupunginorkesteri, kaupunginteatteri ja elokuvakeskus Tapio. Muita tutustumisen arvoisia kohteita ovat vaikkapa kulttuuri- ja taidekeskus Carelicum, koko perhettä viihdyttävä Taitokortteli ja Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha Botania. Botaniassa on esillä noin 600 perhoslajia. Myös taidemuseo Onni, Pohjois-Karjalan museo ja Ortodoksinen kulttuurikeskus ovat käymisen arvoisia kohteita. 

Kaupunkiin tutustuu kävellen

Joensuu on varsin pieni ja luonnonläheinen kaupunki ja sen keskusta on helppo ottaa haltuun kävellen tai vaikkapa polkupyörällä. Keskustassa kannattaa tutustua kaupungin halki virtaavaan Pielisjokeen ja sen ylittävään seitsemään siltaan. Kaupungin ainoa julkinen liikenneväline on linja-auto ja taksin käyttö on melko kallista. Vuokra-auton saa alleen vaikkapa lentoasemalta.

Läheiselle Kolille matkustaminen ei vaadi välttämättä omaa autoa, sillä Joensuusta pääsee kansallispuistoon vaikkapa etukäteen tilattavalla kimppataksilla. Kolille kansallismaisemia ihailemaan pääsee myös Matkahuollon linja-autoilla. 

Bussilla lentoasemalta

Joensuu tarjoaa varsin rajoitetun määrän yöpymisvaihtoehtoja ja varsinkin suositumpien tapahtumien aikaan majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin. Hotelliyö kahdelta hengeltä maksaa noin 120 euroa ja halvempia vaihtoehtoja haluavien kannattaa tutustua alueen lukuisiin retkeilymajoihin, hostelleihin ja lomahuoneistoihin. Niissä yhden yön hinta jää noin 40 euroon kahdelta hengeltä. 

Joensuun lentoasemalta on matkaa keskustaan noin 11 kilometriä ja edullisimmin keskustaan pääsee Savo-Karjala -linjan bussilla. Taksit päivystävät lentoaseman edessä uloskäynnin luona, mutta taksi on huomattavasti linja-autoa kalliimpi vaihtoehto.

Lentoa koskevat tiedot Rovaniemi - Joensuu
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Rovaniemi - Joensuu
  • Etäisyys: 470 km