Lennot Rovaniemi - Praha

Useful information about the flight Rovaniemi - Praha

Praha on historiallinen kaupunkikohde

Praha on kaunis keskieurooppalainen kaupunki täynnä historiaa ja vanhaa arkkitehtuuria. Kaupungin ilmasto on leudoimmillaan toukokuusta syyskuuhun ja silloin onkin paras aika matkustaa Prahaan. Praha on kuitenkin myös hyvin jouluinen kaupunki, ja joulumieliset matkustavatkin sinne juuri joulunaikaan.

Nähtävää ja tekemistä

Vltava-joki virtaa Prahan läpi jakaen kaupungin kahtia. Suurin osa nähtävyyksistä on joen läheisyydessä sen molemmilla rantamilla. Tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Prahan linna ja Kultainen kuja, joka mainitaan Kafkan jo vuonna 1916 kirjoittamissa novelleissa. Prahan kiinnostavimpia alueita ovat Holešovice, Bubeneč ja Dejvice, joka on oiva paikka taiteesta kiinnostuneille. Smíchov ja Vyšehrad taas sopivat baareista kiinnostuneille. Žižkov ja Karlin ovat erityisen eläväisiä kaupunginosia. Bubenečissa ja Dejvicessa on paljon luksushotelleja ja tasokkaita ravintoloita. Prahassa järjestetään myös lukuisia musiikki-, taide- ja ruokafestivaaleja ympäri vuoden, joista kannattaa ottaa selvää ennen matkalle lähtöä. 

Vinkit ennen matkaa

Aikaero Suomen ja Tšekkien välillä on yksi tunti. Maan valuutta on Tšekin koruna (CZK). Prahan hintataso on osittain jopa yli puolet Suomen hintatasoa alhaisempi. Lounas Prahassa maksaa noin 120 CZK, olut noin 35 CZK ja limu noin 30 CZK.

Bussi vie, bussi tuo

Airport Express -bussikuljetuksella pääsee Prahan lentoasemalta keskustan rautatieasemalle. Lippu maksaa noin 60 CZK ja matka kestää noin 30 minuuttia. Zličínin metroasemalle pääsee bussilinjalla numero 100. Asemalla voi vaihtaa metrolinjaan B, jolla pääsee keskustaan. Bussilinja 119 taas vie Nádraží Veleslavín metroasemalle, jossa voi vaihtaa keskustaan vievään metrolinjaan A. Öisin lentokentän ja keskustan väliä kulkee bussilinja 510, jonka matka-aika on noin 30 minuuttia ja lipun hinta noin 32 CZK. Päivisin matka keskustaan kestää samalla linjalla noin 90 minuuttia. Taksimatkan hinta alkaa noin 600 CZK:sta.

Hostellit ja B&B -majapaikat ovat edullisimpia yöpymispaikkoja. Niiden hinnat alkavat noin 250 CZK yöltä. Kolmen tai useamman tähden hotellien hinnat alkavat noin 600 CZK. Loma-asunnon vuokraaminen perheelle tai pienelle ryhmälle maksaa noin 1700 – 3200 CZK. Kannattaa huomioida, että hinnat nousevat sesonkiaikaan ja laskevat sen ulkopuolella.

Prahassa on kattava julkisen liikenteen verkosto, johon kuuluvat metro, raitiovaunu, bussi ja lautta. Kaupunki on jaettu alueisiin ja kertalipun hinta riippuukin siitä, kuinka usealla alueella matkustetaan. Päivälippu maksaa noin 110 CZK ja kolmen päivän lippu noin 310 CZK. Taksi maksaa noin 120 CZK kolmelta ensimmäiseltä kilometriltä ja sen jälkeen noin 30 CZK jokaiselta lisäkilometriltä. Suureen osaan nähtävyyksistä pääsee myös jalkaisin.