Kaunis Budapest

Budapest on kaupunki, joka on pullollaan historiaa. Kaupunki sopii erityisen hyvin matkailijoille, joita kiinnostaa kaunis ympäristö ja lukuisat nähtävyydet eri aikakausilta. 

...

Nähtävyyksiä ja vinkkejä Budapestiin

Paras aika matkustaa Budapestiin on huhtikuusta lokakuuhun. Heinä- ja elokuussa lämpötila voi kohota todella korkeisiin lukemiin, helteitä välttelevän ei siis kannata suunnata kaupunkiin tuolloin. Talvet ovat lyhempiä ja leudompia kuin Suomessa.

Kaupungissa järjestetään runsaasti kulttuuritapahtumia vuoden ympäri: Maalis- ja huhtikuussa Budapestiin saapuu kulttuuri- ja taidefestivaali Budapesti Tavaszi Fesztivál, jonka myötä kaupunki täyttyy lukuisista eri tapahtumista. Elokuun puolessa välissä musiikki valtaa Budapestin, kun yksi Euroopan suurimmista ulkoilmafestivaaleista, Sziget houkuttelee turisteja kaupunkiin. Kansallispäivää vietetään elokuun 20. päivä erilaisten tapahtumien ja ilotulitusten täyteisen ohjelman merkeissä. Lokakuussa taide saapuu kaupunkiin. Cafe Budapest on kaksi viikkoa kestävä nykytaiteen festivaali, joka täyttää kaupungin taiteella.

Váci-katu on tunnettu turistikatuna, jota kannattaakin välttää, mikäli haluaa kokea aitoa budapestilaista tunnelmaa ja päästä halvemmalla. Budapest sopii erityisen hyvin historiasta kiinnostuneille, koska kaupungilla on pitkä ja värikäs historia ja se on näytellyt merkittävää roolia Euroopan historiassa. 

...

Hyvä tietää ennen matkaa

Budapest on turvallinen matkakohde, kuten muutkin Euroopan lomakohteet. Matkustusasiakirjaksi Unkariin matkustettaessa riittää pelkkä Suomen passi. Budapestin hintataso on huomattavasti Suomea edullisempi. Unkarin valuutta on Unkarin forintti (HUF). Lounas maksaa keskivertoisesti noin 1500 forinttia ja oluen saa noin 30 forintilla. Kaupunkiin on helpointa tutustua joko jalkaisin tai pyörällä. Pyörän saa vuokrattua edullisesti ja helposti.

...

Kulkeminen lentoasemalta, majoittuminen ja liikkuminen kaupungissa

Lentoasemalta voi ottaa suoran express-junan suoraan keskustan asemalle. Matka maksaa noin 620 forinttia ja kestää noin 25 minuuttia. Myös bussilla pääsee kaupunkiin, mutta matka kestää noin 50 minuuttia. Bussilippu maksaa ainoastaan 350-450 forinttia. Taksimatkalle tulee hintaa noin 6500 forinttia. 

Budapestissa on runsaasti majoitusvaihtoehtoja halvoista hostelleista hyvätasoisiin hotelleihin. Halvimmat hostellit alkavat noin 2500 forintista yöltä. Kolmen tai useamman tähden hotellihuoneen hinnaksi tulee vähintään noin 6000 forinttia yöltä. 

Suurikokoisessa Budapestissa on myös hyvin toimiva julkisen liikenteen verkosto, jota kannattaa hyödyntää etenkin pidemmillä välimatkoilla. Turisteille tarkoitettu Budapest Card oikeuttaa julkisen liikenteen vapaaseen käyttöön kortin voimassaoloaikana. Kortilla saa lisäksi alennusta useista museoista ja nähtävyyksistä. Taksit ovat huomattavasti halvempia kuin Suomessa, mutta silti julkista liikennettä kalliimpia.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound
Lentoa koskevat tiedot Turku - Budapest
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Turku - Budapest
  • Etäisyys: 1469 km
Suositut lentoreitit