Hampuri on kaunis satamakaupunki

Hampuri on suosittu kaupunkikohde vain lyhyen lentomatkan päässä Suomesta. Kaupunki houkuttelee turisteja ympäri vuoden. Hampurissa riittääkin tekemistä ja nähtävää kaikenikäisille: juhlinnasta pitäville sopii railakas Reeperbahn-katu, shoppailufriikkeihin vetoavat keskustan ostosmahdollisuudet, ja kulinaristeja houkuttelevat tuoreet meren antimet.

...

Joulumarkkinoita ja tuoretta kalaa torilta

Hampurin ilmasto on talvella Suomea leudompi, mutta siellä on silti suhteellisen kylmää ja päivät pimenevät nopeasti. Tosin talviaikaan Hampuri on kuuluisa kauniista joulumarkkinoistaan, jotka tuovat valoa Talven harmauteen. Kesät ovat pidempiä ja usein hieman lämpimämpiä kuin Suomessa. 

Hampuri on kuuluisa sunnuntaisesta kalatoristaan. Toukokuussakin ollaan merellisissä tunnelmissa, kun Hampuri virittäytyy viettämään sataman syntymäpäiväjuhlaa. Kyseinen tapahtuma järjestetään vuosittain, ja siihen liittyy paljon näkemisen arvoisia perinteitä. 

...

St. Pauli ja Reeperbahn sinne veri vetää uudestaan! 

Hampuri on turvallinen kaupunki, joten turistin ei tarvitse olla huolissaan turvallisuutensa puolesta. Hampurin kuuluisin katu on St. Paulin kaupunginosassa sijaitseva Reeperbahn. Se on täynnä kasinoita ja yökerhoja. Reeperbahnia kutsutaan myös punaisten lyhtyjen alueeksi. Varsinkin vilkkailla ja suosituilla kaduilla on hyvä pitää varansa taskuvarkaiden varalta. Muuten Hampurissa, kuten koko Saksassa, pärjää hyvin, kun noudattaan yleistä varovaisuutta. Hampuri on yksi Saksan kalleimmista kaupungeista. Hintataso on silti varsin edullinen Suomeen verrattuna. 
...

S-bahnilla kaupunkiin

Hampurin lentoasemalta pääsee suoraan keskustaan päärautatieasemalle S-bahnin linjalla S1. S-bahn on maan päällä ajava metro. Matka lentoasemalta keskustaan kestää noin 25 minuuttia. Taksilla matkaan saattaa varsinkin ruuhka-aikana mennä pidempään. Taksi on myös huomattavasti kalliimpi vaihtoehto kuin julkinen liikenne. 

Hampurista löytyy monen tasoisia majoitusvaihtoehtoja. Hostelleista saa sängyn jo 15 euron hintaan yötä kohden. Hotellit taas maksavat keskimäärin 70 euroa yöltä huonetta kohden.

Hampuri on suuri kaupunki, jonka nähtävyydet saattavat sijaita pitkienkin välimatkojen päässä toisistaan. Kaupunkiin voi tutustua hyvin jalkaisin, sillä osa nähtävyyksistä on melko lyhyen etäisyyden päässä toisistaan. Jos kaupunkiin haluaa tutustua laajemmin, on julkinen liikenne paras keino liikkua. Julkisen liikenteen verkosto on todella kattava aina kaupungin laitamille asti. Sitä on myös helppo ymmärtää, joten metrolla kulkeminen ei tuota vaikeuksia kokemattomille liikkujillekaan. Julkiseen liikenteeseen voi ostaa kertalippujen lisäksi myös sarja- ja päivälippuja. Taksien hinnat ovat huomattavasti julkisen liikenteen lippuhintoja kalliimpia, mutta Suomen hintatasoon verrattuna edullisempia.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound