Lennot Rovaniemi - Budapest

Useful information about the flight Rovaniemi - Budapest

Budapest - Keski-Euroopan historiallinen elämää sykkivä helmi 

Budapest sijaitsee Karpaattien vuoriston altaan keskellä. Kaupungin historia ulottuu ajalle ennen ajanlaskumme alkua, jolloin ensin kelttiläiset heimot ja myöhemmin roomalaiset saapuivat seudulle. Nykyään Budapest tunnetaan suosittuna ja monipuolisena ympärivuotisena kaupunkilomakohteena.

Festivaaleja ja aurinkoa Tonavan rannoilla

Ilmaston puolesta paras aika vierailla Budapestissa on keväästä syksyyn, tarkemmin huhtikuusta lokakuuhun. Matkaa suunniteltaessa kannattaa huomioida, että heinä- ja elokuussa voi olla todella helteistä. Talvet ovat leudompia ja lyhyempiä kuin Suomessa. 

Erilaisia tapahtumia kaupungissa on paljon, ja ne houkuttelevat matkailijoita kaupunkiin eri vuodenaikoina. Suurimmat festivaalit ovat maalis-huhtikuun kaksiviikkoinen kulttuuri- ja taidefestivaali "Budapesti Tavaszi Fesztivál". Elokuun puolivälissä järjestetään yksi Euroopan suurimmista kevyen musiikin ulkoilmafestivaaleista, "Sziget". "Sziget" merkitsee saarta, ja tapahtuma järjestetäänkin Budapestin halki virtaavan Tonavan keskellä olevalla saarella, mikä luo tapahtumalle ainutlaatuisen ilmapiirin. 20. elokuuta vietetään erilaisten tapahtumien ja ilotulitusten merkeissä Unkarin kansallispäivää. Lokakuussa järjestetään kaksiviikkoinen nykytaiteen festivaali "Cafe Budapest".

Edullinen ja polkupyöräystävällinen kaupunki

Pyörän vuokraaminen Budapestissa on halpaa ja helppoa, ja pyöräily onkin näppärä tapa tutustua kaupunkiin. Kaupungin koosta huolimatta myös kävellen voi tutustua nähtävyyksiin. Hyvät kävelykengät kannattaa siis pakata mukaan. Mikäli haluaa tutustua Budapestiin aidoimmillaan, kannattaa välttää Váci-kadun turistiloukkuja. 

Unkari ei kuulu euroalueeseen, valuuttana käytetään Unkarin forinttia (HUF). Unkari on hintatasoltaan huomattavasti Suomea edullisempi. Esimerkiksi lounas maksaa noin 1500 forinttia ja olut noin 300 forinttia. Budapestillä on erityinen asema Euroopan historiassa, ja kaupunki sopii hyvin historiasta kiinnostuneille. 

Saapuminen kaupunkiin, joukkoliikenne ja majoittuminen

Express-junamatka lentoasemalta kaupunkiin kestää noin 25 minuuttia ja maksaa noin 620 HUF. Bussilinjalla 200E matkaan menee noin 50 minuuttia ja bussilippu maksaa noin 350-450 HUF. Taksilla matkustettaessa hinta on noin 6500 HUF.

Budapest Card on matkailijoille suunniteltu julkisen liikenteen matkalippu, jolla saa myös alennuksia useissa museoissa ja nähtävyyksissä. Kertalippu julkisessa liikenteessä maksaa ennakkoon ostettuna noin 350 HUF, muuten noin 450 HUF. Lauttaliput Tonavan yli maksavat noin 750 HUF. Taksit ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. Yöpymiseen on runsaasti vaihtoehtoja eri hintaluokissa. Hostelliyöt alkavat noin 2500 forintista, kolmen tai useamman tähden hotelleissa hinnat lähtevät noin 6000 forintista henkilöltä.