Lennot Rovaniemi - Jyväskylä

Useful information about the flight Rovaniemi - Jyväskylä

Jyväskylä - opiskelijakaupunki järvien syleilyssä

Keski-Suomen maakunnassa, Päijänteen pohjoisella rannalla sijaitseva yli sadantuhannen asukkaan Jyväskylä tunnetaan virkeänä kasvukeskuksena ja nuorekkaana yliopistokaupunkina, jossa perisuomalainen järvimaisema ja kiinnostava kaupunkikulttuuri kohtaavat.

Jyväskylän kesä on täynnä musiikkia ja rallia

Etenkin kesäaikaan Jyväskylä täyttyy lukuisista urheilutapahtumista, musiikkijuhlista sekä muista kulttuurimenoista. Huhtikuussa vietetään tuoreeseen populaarimusiikkiin keskittyvää Jyrock-festivaalia, kesäkuussa puolestaan SuomiPop-festaria sekä Jyväskylän kesää, joka tunnetaan pohjoismaiden vanhimpana yhtäjaksoisesti järjestettynä kulttuurifestivaalina.

Heinäkuun loppupuolelle sijoittuva Päijännepurjehdus kuuluu purjevenekansan ehdottomiin suosikkitapahtumiin ja heinä-elokuun vaiheessa järjestettävä Neste Ralli vetää kaupungin pullolleen moottoriurheilun ystäviä. Talviselle kävijälle Jyväskylän seutu tarjoaa hyviä mahdollisuuksia esimerkiksi lasketteluun, murtomaahiihtoon, retkiluisteluun sekä avantouintiin.

Urheilullinen kulttuurikaupunki

Yliopistolla on vahva vaikutus Jyväskylän kaupunkitunnelmaan, sillä noin neljännes kaupungin asukkaista on opiskelijoita. Jyväskylän yliopistossa toimii Suomen ainoa liikuntatieteellinen tiedekunta, ja liikunta kuuluukin kaupungin vetovoimatekijöihin, kiitos loistavien ulkoilumahdollisuuksien monen järven kupeessa. Jääkiekkokulttuuria ylläpitää tunnettu urheiluseura JYP.

Kulttuurinnälkää tyydyttävät muun muassa Jyväskylän taidemuseo, Alvar Aalto -museo ja Jyväskylän kaupunginteatteri. Kaupungissa toimii myös harrastelijateatteri "Jyväskylän Huoneteatteri" sekä oma jazzorkesteri "Jyväskylä Big Band". Ruokakulttuurin ystävät löytävät kaupungista monia kiinnostavia ravintoloita, ja edullisen lounaan voi nauttia esimerkiksi Sonaatin opiskelijaravintoloissa.

Varaa majoitus hyvissä ajoin

Jyväskylän lentokentältä on matkaa keskustaan noin 22 kilometriä. Säännöllistä bussikuljetusta keskustaan ei ole, mutta osa pitkänmatkan bussilinjoista pysähtyy lentokentällä. Tarkemmat aikataulut voi tarkistaa Matkahuollon sivuilta. Jyväskylään pääsee toki myös taksin kyydillä, taksit päivystävät saapuvien lentojen aulan edessä. Kentältä voi vuokrata myös auton.

Jyväskylän kaupungin alueella liikennöivät paikallisbussit, joissa aikuisten kertalipun saa noin 3 eurolla. Tarkka hinta määräytyy vyöhykkeiden mukaan. Joukkoliikenteessä on käytössä Waltti-lippujärjestelmä, joten enemmän reissaavan kannattaa harkita ladattavan matkakortin hankintaa. Jyväskylän keskusta-alue on pieni ja kävely-ystävällinen, joten bussia ei välttämättä tarvitse lainkaan. Myös polkupyöräily on suosittu ja kätevä liikkumismuoto.

Edullisia low budget -majoitusvaihtoehtoja ei ole juurikaan tarjolla, joten Jyväskylässä majoittuu varmimmin hotellissa. Huomaa kuitenkin, että etenkin tapahtumien aikaan kannattaa majoitus varata jo hyvissä ajoin. Kahden hengen hotellihuoneen saa yhdeksi yöksi edullisimmillaan noin 70 eurolla.