idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Rovaniemi - Manchester

Jalkapallokaupunki Luoteis-Englannissa

Manchester on jalkapallosta ja hyvistä ostosmahdollisuuksista tunnettu eläväinen metropoli. Kaupungissa on noin puoli miljoonaa asukasta, ja useat lähistöllä sijaitsevat kaupungit muodostavat Manchesterin lähistölle noin 2,5 miljoonan asukkaan metropolialueen. Kaupunki sijaitsee joen varrella, lähellä Liverpoolia. Manchester on tunnettu teollisuudesta, laadukkaista korkeakouluistaan sekä goottilaisesta arkkitehtuurista, mutta eritoten Manchester United FC -jalkapalloseurasta. Vuonna 2000 avattu The Lowry on näyttävä ja kuuluisa kansainvälinen konserttikeskus.   

Paras matkustusaika ja menovinkit

Manchesterissa vallitsee rannikon läheisyydestä johtuen meri-ilmasto, minkä vuoksi kaupungissa on sateista ympäri vuoden. Lämpimin kuukausi on heinäkuu. Machesterissa järjestetään useita erilaisia vuotuisia tapahtumia, joista tunnetuimpia ovat Jazz-festivaali heinäkuun lopussa, Manchesterin kirjallisuusfestivaali syys- ja lokakuussa, sekä Manchesterin ruokafestivaalit syyskuussa. Myöskin kiinalaista uutta vuotta juhlitaan näyttävästi helmikuun alussa. Vaikkei Manchesterin kuuluisassa Hilton-hotellissa yöpyisikään, kannattaa rakennuksessa kuitenkin vierailla, sillä 169 metriä korkeasta hotellista on upeat näköalat kaupungin ylle. 

Mitä ottaa huomioon ennen matkaa

Manchesterissä, kuten muuallakin Englannissa, käytetään valuuttana Iso-Britannian puntaa (£). Hintataso Manchesterissä on Iso-Britannian keskitasoa. Elintarvikkeet ruokakaupoissa ovat hieman edullisempia, kuin Suomessa, mutta muuten hintataso on suunnilleen samaa luokkaa. Iso-Britanniassa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa. Sateisiin kannattaa varautua ja pakata sadevarusteet mukaan lyhyellekin lomamatkalle. 

Kulkuyhteydet ja yöpyminen

Manchesterin lentoasemalta on junayhteys keskustan Piccadillyn asemalle. Matka kestää noin vartin ja maksaa noin £4.50. Myös bussilinja numero 43 kulkee lentokentän ja keskustan väliä. Metroyhteys lentoasemalta keskustaan kestää noin 35 minuuttia ja maksaa myös noin £4.50. Taksitolpat sijaitsevat terminaalissa 1. Taksikyyti lentoasemalta keskustaan maksaa alkaen noin £18 ja matkaan menee noin puoli tuntia.

Kaupungin keskustan etäisyydet ovat lyhyet, joten nähtävyyksiin kannattaa tutustua kävellen. Turisti-info sijaitsee Piccadilly Plazalla. Yöpyminen hostellissa jaetussa huoneessa maksaa edullisimmillaan noin £15 henkilöltä. Hotellit maksavat alkaen noin £60 per huone.

Taksit ovat Manchesterissa halvempia kuin esimerkiksi Lontoossa, mutta silti julkista liikennettä huomattavasti kalliimpi tapa liikkua. Liikenne saattaa olla ajoittain hyvinkin ruuhkaista, mikä kannattaa ottaa huomioon. Manchesterissä kulkee ilmainen Metroshuttle -bussilinja, joka kulkee isoimpien asemien väliä. Lippu tavallisella Stegecoach-bussilinjalla maksaa noin £1.50. Päivälippu raitiovaunuun maksaa noin £5.

Lentoa koskevat tiedot Rovaniemi - Manchester
Lennon tiedot välille Rovaniemi - Manchester
  • Etäisyys: 2114 km