Lennot Rovaniemi - Varsova

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Rovaniemi määränpäähän Varsova

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Rovaniemi (RVN) määränpäähän Varsova (WAW), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Varsova. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Rovaniemi - Varsova

Varsova - mielenkiintoinen kaupunki Puolassa

Puolan pääkaupunki Varsova on keskiajalla, 1300-luvulla perustettu kaupunki, jolla on tapahtumarikas historia. Kaupungissa vierailija pääsee ihailemaan rakennustaiteellisesti merkittäviä rakennuksia eri ajanjaksoilta Neuvostoliiton aikaisista massiivisista rakennelmista vanhankaupungin keskiaikaisiin kortteleihin. 

Matkakohde klassisen musiikin ystäville

Paras aika matkustaa Varsovaan on toukokuusta lokakuuhun, jolloin ilmasto on miellyttävimmillään. Varsovassa järjestetään useita klassisen musiikin tapahtumia, kuten Ludwig van Beethovenin pääsiäisfestivaalit, kesäkuussa vietettävä Mozart-festivaali ja kesäaikaan järjestettävät ilmaiset Chopin-konsertit Lazienkin puistossa. 23.-24. kesäkuuta vietetään keskikesän juhlaa, Noc Swietojanskaa, konserttien, katujuhlien ja ilotulitusten merkeissä. Syyskuussa kaupungissa järjestetään Varsovan syksy -musiikkifestivaali. Lokakuussa kansainvälinen elokuva-festivaali sekä jazzfestivaali, jota on vietetty jo vuodesta 1958, valtaavat kaupungin. 

Maassa maan tavalla

Alkoholin nauttiminen julkisilla paikoilla on katolisessa Varsovassa kielletty. Siitä voi seurata vakavia ongelmia poliisin kanssa, joten kielto kannattaa pitää mielessä. Puolan valuutta on Puolan złoty (PLN), tarkista valuutan päivitetty kurssi ennen matkalle lähtöä. Aikaero Suomen ja Puolan välillä on yksi tunti, sillä Puola kuuluu Keski-Euroopan aikavyöhykkeeseen.

Elinkustannukset Puolassa ovat huomattavasti edullisemmat kuin Suomessa. Ruoka-annos ravintolassa maksaa noin 40 PLN, olut noin 8 PLN, limu noin 4 PLN ja erikoiskahvi noin 8,50 PLN. Myös alkoholi- ja tupakkatuotteet ovat huomattavasti edullisempia kuin Suomessa. 

Hyvä vinkki päiväretkelle on 15 kilometrin päässä kaupungista sijaitseva Kampinosin kansallispuisto, jossa voi nähdä eläimiä ja vaeltaa luonnossa. Kansallispuistoon pääsee kätevästi bussilla. Toinen hyvä kohde ovat näyttävät valo- ja vesielementeistä muodostetut näytökset, jotka järjestetään kesäperjantai- ja lauantai-iltaisin Podzamczen elämyspuistossa. Sisäänpääsy on ilmainen. 

Lentoasemalta keskustaan, majoittuminen ja kaupungissa liikkuminen

Lentokentältä kaupunkiin kulkevat julkisen liikenteen bussilinjat 175 ja 188, öisin reittiä liikennöi yöbussilinja N32. Bussit ajavat noin 30 - 45 minuuttia keskustaan. Bussilippu maksaa noin 4,40 PLN. Myös metrolinjoilla S2 ja S3 pääsee Varsovan keskustaan. Metromatka kestää noin 20-25 minuuttia ja lippu maksaa noin 4,40 PLN. Taksi maksaa noin 40 PLN ja matkassa kestää noin 25 minuuttia.

Varsovasta löytyy paljon edullisia majoitusvaihtoehtoja. Hostellissa tai B&B:ssä yöpyminen maksaa alkaen noin 35 PLN yöltä henkilöä kohden. Kolmen tähden hotellit maksavat keskimäärin noin 250 PLN yöltä henkilöä kohden. Lomamökkejä voi vuokrata noin 170 PLN hintaan yöltä. 

Kattavaan julkisen liikenteen verkostoon kuuluu metro, lähijuna, bussi ja raitiovaunu. Matkalipun hinta määräytyy vyöhykkeiden mukaan. Matkalippu lyhyelle alle 20 minuutin matkalle maksaa noin 3,40 PLN. Kertalippu vyöhykkeelle 1 maksaa noin 4,40 PLN. Päivälippu maksaa alkaen 15 PLN. Taksi on joukkoliikennettä paljon kalliimpi vaihtoehto. Lähtötaksa on noin 8 PLN, minkä lisäksi jokaisesta lisäkilometristä veloitetaan noin 3 PLN. Etäisyydet vanhassa kaupungissa ovat käveltävissä.

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Varsova

Outbound and return from 245,34 €
Etäisyys 1625 km
Lähtölentokenttä Lentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Varsova (WAW)
Kohdemaa Lennot - Puola
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Puola
Alternative flights to Varsova
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price