Lennot - Turku

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Turku

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Turku TKU), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Turku löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Turku travel tips

Turku on Suomen vanhimpia kaupunkeja

Sanonnassa "Maailman turuilta ja toreilta" turut tarkoittivat kauppapaikkoja ja torit markkinoita. Ilmaus kuvastaa Turun keskeisyyttä, sillä turkulaiset ovat käyneet kauppaa aina 1100-luvulta lähtien. Läntiset vaikutteet saapuivat Turun kautta Suomeen. Turkuun on perustettu muun muassa Suomen ensimmäinen apteekki, hotelli, kirjapaino, koulu, luostari, puhelinkeskus, puutarha hyötykasveineen, rahapaja, raitiotie, sanomalehti, teatteri ja yliopisto ensimmäisine lääkäreineen. Suomen vanhin kaupunki on säilynyt myös hengellisenä keskuksena arkkipiispanistuimineen. Joulurauhan julistaminen 1200-luvun lopulta lähtien on lähes katkeamattomana säilynyt perinne.

Vuodenaikojen kohokohtia

Turun taide-, antiikki- ja ruokamessut keskittyvät kevääseen. Lämpimimpänä ja vilkkaimpana aikana kesä-elokuussa ihmiset nauttivat Aurajoen ravintolalaivoista ja kesätapahtumista. Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Suomen vanhin rockfestivaali Ruisrock kuuluu edelleen maan suurimpiin festivaaleihin. Heinäkuun lopussa pidetään kaupunkifestivaali Down By The Laituri ja elokuussa Turku Jazz-festivaali. 

Syyskuun kolmantena sunnuntaina kokoonnutaan Turun päivän viettoon ja lokakuun alussa kirjamessuille, joiden yhteydessä järjestetään erilaisia oheismessuja. 

Hinnat jäävät Helsinkiin verrattuna halvemmiksi

Saaristomeren 40 000 saarta lukeutuvat maailman monisaarisimpaan ja monien mielestä kauneimpaan saaristoon. Saaristoristeilyille lähdetään Martinsillan kupeesta. 

Suomen lämpimimmän seudun, Ruissalon, vanhat tammi- ja lehmusmetsiköt luovat maailman, jossa tapaa myös harvinaisempia lajeja.

Yli tuhatvuotinen Suomen vanhin tie 'Hämeen härkätie' kasvoi tärkeimmäksi kauppareitiksi yhdistäen Hämeen linnan Turun linnaan, joka on maan suurin säilynyt keskiaikainen rakennus.

Suomen jäljelläolevista 73 keskiaikaisesta kivikirkosta 31 kohoaa Varsinais-Suomessa. Kansallispyhättö Turun Tuomiokirkko on maan ainoa keskiaikainen basilika ja kulttuurihistoriallisesti Suomen arvokkaimpia rakennuksia. 

Kaupungissa on säilynyt useita vanhoja puurakennuksia, joita edelleen käytetään. Turun alueen vanhin puurakennus lienee 1600-luvulta peräisin oleva Maarian vanha pappila, jonka pihapiiri puutarhoineen on säilynyt lähes ennallaan. Vanhimmassa Qwenselin porvaristalossa toimii nykyisin Apteekkimuseo.

Turun suurkaupunkiasema päättyi pohjoismaiden suurimpaan kaupunkipaloon vuonna 1827. Palosta säilyneet 18 Luostarinmäen puutalokorttelia muodostavat Käsityöläismuseon, jonka rakennusten sijainti alkuperäisillä paikoillaan tekee siitä maailmanlaajuisestikin ääriharvinaisen. Kuitian kivilinna 1400-luvun lopulta Paraisilla on vanhin Suomessa säilynyt kartano.

Turku on hintatasoltaan hieman Helsinkiä edullisempi. Etenkin vuokrataso on kaupungissa halvempi kuin pääkaupunkiseudulla. 

Liikenneyhteydet sekä majoittumis- ja ostosmahdollisuudet

Kaukojunat kulkevat Helsingin ja Turun välisellä rantaradalla arkisin noin tunnin välein. Muualle Suomeen pääsee myös Linja-autoasemalta ja Onnibussilla Kaupungintalon edestä tai Hotelli Caribiasta.

Turun lentoasemalla voi vuokrata auton ja taksit päivystävät saapuvien lentojen terminaalin edessä. Bussilinja 1 kuljettaa lentokentältä noin 20 minuutissa sekä Linja-autoasemalle että Kauppatorille, jonka reunalla sijaitsee joukkoliikenteen palvelutoimisto Föli. Ladattava bussikortti mahdollistaa helpon liikkumisen kaupungin sisällä ja ympäristökunnissa. Aikuisten kertalippu maksaa noin 3 EUR ja lasten alkaen 1,50 EUR. 

Koska Turun keskusta on melko pieni, soveltuu se erinomaisesti kävelyyn ja pyöräilyyn.

Kahden hengen hotellihuoneen lähtöhinnat alkavat noin 60 eurosta yöltä. Edullisempia vaihtoehtoja ei ole juurikaan saatavilla ja kesällä majoitus kannattaa varata etukäteen. Telttailu tulee edulliseksi läheisillä leirintäalueilla, joilta löytyy muitakin palveluita kuten kauppa ja uimaranta.

Yleisimmät yhteydet alk. Turku
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi