Lennot Tampere - Turku

Useful information about the flight Tampere - Turku

Suomen vanhin kaupunki on täynnä elävää historiaa ja meritunnelmaa

Suomen ensimmäinen pääkaupunki, jo 1200-luvulla alkunsa saanut Turku on tunnettu keskiaikaisista monumenteistaan, keskieurooppalaisesta joenrantatunnelmastaan sekä eläväisestä murteestaan. Meren läheisyys tuo Turkuun myös annoksen saaristotunnelmaa.

Musiikkia kesään ja rauhaa jouluun

Turku tunnetaan vilkkaana tapahtumakaupunkina, jossa pidetään lukuisia taide-, antiikki- ja ruokamessuja varsinkin kevätkaudella. Turun kesän tunnetuimpiin tapahtumiin kuuluu heinäkuun alussa järjestettävä, Suomen vanhin rockfestivaali Ruisrock. Vaihtoehtoisempaa musiikkia tarjoaa niin ikään heinäkuisessa Ruissalossa raikaava H2Ö, ja jazz-kansaa ilahduttaa elokuinen Turku Jazz Festival. Turku tunnetaan myös Suomen joulukaupunkina, ja Brinkkalan talon parvekkeelta joka jouluaatto julistettava joulurauha levittää joulun sanomaa koko Suomeen.

Ilmastoltaan Turku on Keski- ja Pohjois-Suomea lauhkeampi. Meren läheisyys lisää tuulisuutta ja ilmankosteutta, ja lumettomat talvet eivät ole Suomen lounaiskolkassa harvinaisuus.

Keskiaikainen perintö ja moderni kaupunkikulttuuri kohtaavat

Turun jännittävään keskiaikaiseen historiaan voi tutustua seikkailemalla Turun linnassa, tuomiokirkossa, Aboa Vetus & Ars Nova -museossa sekä Vanhan Suurtorin ympäristössä. Turku tunnetaan elävästä kulttuuritarjonnastaan, jota luovat suuret taidemuseot, teatterit ja konserttisalit sekä pienemmät galleriat, harrastelijateatterit ja musiikkiklubit. Kaupungin ravintolakulttuuri on kerännyt kiitosta luovasta ja inspiroivasta tarjonnastaan, esimerkiksi vuonna 2014 perustettu Kaskis on noussut nopeasti yhdeksi Suomen suosituimmista ravintoloista. Kesäisen jokirannan lukuisat ravintolat, kahvilat ja jokilaivat houkuttelevat nauttimaan ruoasta ja kauniista kaupunkikuvasta. Elinkustannuksiltaan, etenkin vuokratasoltaan, Turku on Helsinkiä halvempi. Myös ravintolalasku saattaa jäädä hieman pääkaupungin hintoja edullisemmaksi.

Paikallisbussilla lentokentältä keskustaan

Noin 8 kilometrin päässä Turun keskustasta sijaitsevalta lentokentältä pääsee suoraan esimerkiksi linja-autoasemalle sekä Kauppatorille julkisen liikenteen bussilinjalla numero 1 noin puolessa tunnissa. Aikuisten bussilippu maksaa noin 3 euroa ja lastenlippu noin 1,5 euroa. Taksit päivystävät saapuvien lentojen terminaalien edessä, ja kentällä on myös autonvuokrauspalvelut.

Julkisen liikenteen busseissa voi matkustaa joko kertalipuilla tai päivälipuilla, ja pidempään viihtyvän kannattaa harkita ladattavan matkakortin hankintaa. Turun keskusta-alue on kuitenkin melko pieni ja helposti käveltävissä.

Kahden hengen hotellihuoneen saa edullisimmillaan noin 60 eurolla, ja hieman edullisemmin voi majoittua laivahostelli Borean hyteissä. Ehdottomasti edullisin yöpymistapa on leirintäalueella telttailu kesäaikaan.

Lentoa koskevat tiedot: Tampere - Turku

Cheapest outbound flight from 41,32 €
Etäisyys 123 km
Lähtölentokenttä Tampere (TMP)
Kohdelentokenttä Turku (TKU)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Turku
Popular destinations for onward travel