Lennot Turku - Dublin

Useful information about the flight Turku - Dublin

Suurkaupungin sykkeessä vihreällä saarella

Smaragdisaareksikin kutsutun Irlannin pääkaupunki Dublin on hyvä matkustuskohde kaunista maisemaa ja arkkitehtuuria etsivälle. Liffey-joen rannoilla kävellessä voi ihailla siltojen arkkitehtuuria ja Temple Barin alue tarjoaa railaksata yöelämää sitä kaipaaville. 

Irlanti on tunnettu tummasta Guinness-oluestaan. Englannissakin lähes kansallisruokana tunnettua "Fish and Chips" kuuluu myös Dublinissa vierailevan ruokalistaan. Tuhdin irlantilaisen aamupalan voimin jaksaa kaupunkia kierrellä pidempäänkin.

Paras matkustusaika

Dubliniin kannattaa matkustaa mihin aikaan vuodesta tahansa. Ilmasto on kaupungissa kostea ja mieto, joskin sateisiin on hyvä varautua joka vuodenaikaan.

Irlantilaisten vuoden kohokohta on 17. maaliskuuta vietettävä St. Patrick's day. Myös syys-lokakuun aikaan Dublin tarjoilee erilaisia kulttuurielämyksiä; Syyskuun alussa vietettävä Dublin Fringe Festival tuo kaupunkiin tanssia, taidetta, teatteria, livemusiikkia ja paljon muuta. Syys-lokakuussa järjestettävä Dublinin teatterifestivaali on genressään yksi Euroopan suurimmista ja vanhimmista tapahtumista. 
 

Hyvä tietää ennen lähtöä

Dublin on hintatasoltaan Helsingin luokkaa, tosin tupakoivan on syytä varautua siihen, että tupakkatuotteet ovat hieman kalliimpia kuin Suomessa. Museoista pitäville hyvänä uutisena tulee se, että kansallismuseoihin on vapaa pääsy. 

Majoittuminen ja liikkuminen

Lentokentältä on Dublinin keskustaan noin 10 kilometriä. Lentoasemalta pääsee keskustaan kolmella eri bussilla (linjat 16, 41,102) sekä Aircoach-expressbussilinjalla. Nopein vaihtoehto, joskin paikallisbussia kalliimpi, on Airlink-yhteys kaupungin keskustaan. Paikallisbussit tulevat halvimmaksi tavaksi matkustaa, kun taas taksi on kallein vaihtoehto. 

Majoittumisessa on useita vaihtoehtoja monessa hintaluokkassa. Halvin vaihtoehto on hostellin makuusali, jolle hintaa tulee noin 12 euroa per yö. B&B- tyylisessä majoituksessa hinta yölle on alkaen noin 45 euroa. Kolmen tai useamman tähden hotellit maksavat yöltä alkaen noin 80 euroa.

Dublinissa liikkuminen onnistuu hyvin kävellen. Julkinen liikenne pitää sisällään kattavan bussien ja raitiovaunujen verkoston ja on kätevä matkustusmuoto pidemmille etäisyyksille. Kertalipun hinta on noin 2,20 euroa, alle kolme pysäkinväliä mentäessä matka maksaa noin 1,50 euroa. Ladattavalla matkakortilla eli "Leap cardila" voit säästää hieman lippujen hinnassa. Taksilla liikkuminen on kallista.

Lentoa koskevat tiedot Turku - Dublin
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Turku - Dublin
  • Etäisyys: 1883 km