idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Kaunis ja tunnelmallinen jokikaupunki

Turussa pääsee nauttimaan meren läheisyydestä ja eurooppalaisesta tunnelmasta. Jokivarsi on tunnelmallinen pienine kahviloineen ja ravintolalaivoineen. Katukuva on eloisa kaikkina vuodenaikoina, ja kaupunki tarjoaa monipuolista nähtävää myös perheen pienimmille. 

Turku tarjoaa jokaiselle koettavaa

Turku on Suomen vanhin kaupunki, sen arvioidaan syntyneen jo 1200-luvulla. Vanha tunnelma näkyy säilyneessä arkkitehtuurissa ja monissa nähtävyyksissä edelleen. Luostarinmäen käsityöläismuseo, Turun tuomiokirkko, Turun linna ja Sibelius-museo ovat suositeltavia historiallisia nähtävyyksiä.

Musiikin ystäville tunnetuin tapahtuma on kesäinen Ruisrock, joka on yksi Suomen vanhin ja isoin rockfestivaali. Tapahtuma järjestetään vuosittain heinäkuun alussa. Toinen merkittävä musiikkitapahtuma on maaliskuussa järjestettävä Jazz-festivaali, jota on järjestetty jo vuodesta 1969 alkaen. 

Keväisin kaupungissa on monenlaisia taide-, antiikki- ja ruokamessuja. Jouluaattona joulurauhan julistus on perinteinen ja tärkeä turkulainen tapahtuma. 

Jokivarren ravintolat ja jokilaivat täyttyvät kesäaikana iloisista kaupunkilaisista. Yöelämässä viihtyvä löytää varmasti mukavan illanviettopaikan. 

Persoonallinen kaupunki

Turun keskusta on melko pieni, ja kaupunkiin onkin suositeltavaa tutustua kävellen. Hintatasoltaan Turku on Helsinkiä edullisempi, mikä näkyy esimerkiksi vuokrahinnoissa. Turkulaiset puhuvat eläväistä murretta, ja ovat tunnetusti hyvin ylpeitä kotikaupungistaan. Turkuun on helppo tutustua ja ihastua.  

Liikkuminen ja majoitus kaupungissa

Lentokenttä sijaitsee noin 8 kilometrin päässä kaupungista. Helppo ja edullinen tapa päästä suoraan keskustaan on paikallinen bussilinja numero 1. Linja kulkee muun muassa linja-autoasemalle ja kauppatorille. Aikuisten lipun hinta on noin 3 € ja lastenlipun hinta noin 1,50 €. Bussimatka kestää suunnilleen puoli tuntia. Taksit päivystävät heti lentokentän uloskäynnin läheisyydessä. Lisäksi autonvuokraus kentältä on mahdollista. 

Kaupungissa kävelyn lisäksi pyöräily on hyvä vaihtoehto liikkumiseen. Jotkin museot tai nähtävyydet sijaitsevat kaupungin laidalla ja silloin kannattaakin valita paikallisbussi. Saatavana on erilaisia kerta- ja päivälippuja. Pidempään kaupungissa viipyvälle on saatavana ladattavia matkakortteja. 

Turussa on melko vähän majoitusvaihtoehtoja. Edullisimmillaan hotelliyö kahdelta hengeltä kustantaa noin 60 €. Hostelleja tai pienen budjetin yöpymispaikkoja Turussa ei juurikaan ole tarjolla. Kesäisin edullisin tapa majoittua on telttapaikka leirintäalueella. Leirintäalueet sijaitsevat kaupungin ulkopuolella, jonne pääsee hyvin bussilla.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Turku
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Turku
  • Etäisyys: 284 km