Lennot Rovaniemi - Kuopio

Useful information about the flight Rovaniemi - Kuopio

Kaupunki Kallaveden rannalla

Kuopio on sisämaan satamakaupunki Pohjois-Savossa. Kaupunki perustettiin vuonna 1775. Kuopio on kaupunkina tunnettu hyvistä urheilumahdollisuuksista, vilkkaasta elinkeinoelämästä, sekä lähialueiden maataloustuotannosta. Kuopio on myös vilkas opiskelijakaupunki suhteellisen nuorella väestöjakaumalla, ja kaupunki tarjoaa lukuisten kulttuuritapahtumien lisäksi myös hyvät ostosmahdollisuudet.

Paras aika matkustaa

Kuopiossa järjestetään tapahtumia ympäri vuoden. Tunnettuja paikkakunnan tapahtumia ovat esimerkiksi Finland Ice Marathon -luistelutapahtuma, Kuopio Tanssii ja Soi, sekä vuosittain järjestettävä Kuopio Rockcock-musiikkitapahtuma. Muita huomattavia tapahtumia ovat Puijon mäkihyppykilpailut, Kuopion kansainväliset viinijuhlat, sekä suuri nykytaiteeseen keskittynynt ANTI – Contemporary Art Festival, taidetapahtumassa vierailee sekä suomalaisia että kansainvälisiä nykytaiteilijoita.

Vinkkejä matkalle

Kuopio tunnetaan savolaisesta murteesta, torikulttuurista, sekä Puijon mäestä ja kauniista luonnonsuojelualueesta. Puijolle perustettiin luonnonsuojelualue jo vuonna 1928. Asutuksen läheisyydessä on noin kolmen hehtaarin aarnimetsäalue. Osa alueen metsistä kuuluu EU:n Natura-projektin suojelukseen. Puijon alueella sijaitsevat myös kuuluisat hyppyrimäet. Puijon torni on kuuluisa paikallinen nähtävyys. Savolaiseen kulttuuriin olennaisesti liitetty kalakukko on perinteinen torikojuissa myytävä suolainen herkku. Kesäisin toreilla myydään marjoja, kalaa ja vihanneksia.

Kulkuyhteydet, julkinen liikenne ja majoittuminen

Kuopion lentoasema on noin 11 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Joukkoliikenteen bussiyhteys numero 40 liikennöi Kuopion keskustan ja lentoaseman välillä. Yhdensuuntaisessa matkassa kestää hieman yli 20 minuuttia. Bussilippu maksaa noin 3,30 euroa aikuiselta matkustajalta.

Kotimaan reittilennoille voi tilata kiinteähintaisen Airport-taksi nimellä kulkevan kimppataksin. Taksitilaus on kuitenkin tehtävä viimeistään 3 tuntia ennen lähtöaikaa. Airport-taksivarauksen voi tehdä myös suoraan lentoasemalla. Kimppataksikyydin hinnaksi tulee noin 22€ matkustajaa kohti. Tavallisen taksin hinta on kyseiselle matkaosuudelle jonkin verran kalliimpi, etenkin yksin matkustaville.

Kuopiossa on muihin Suomen kaupunkeihin verrattuna kokoonsa nähden melko kattava ja edullinen majoitustarjonta. Majoitus kahdelle henkilölle kustantaa hotellissa tai hostellissa alkaen noin 65 euroa yöltä. Edullisin vaihtoehto ovat leirintäalueiden vuokramökit ja telttapaikat. Joukkoliikenteestä vastaa Kuopion seudun joukkoliikenne, jonka alaisuuteen kaupungin bussiverkosto kuuluu. Lippujen hinnat määräytyvät vyöhykkeiden mukaan, ja esimerkiksi aikuisille matkalippu kustantaa alkaen noin 3,30€. Kuopion keskusta on kuitenkin pieni ja etäisyydet käveltävissä.