Lennot Oulu - Turku

Useful information about the flight Oulu - Turku

Historian havinaa Turussa

Turku on kaunis ja historiallinen kaupunki Suomen länsirannikolla. Keskiaikaisessa kaupungissa riittää nähtävää ja koettavaa jokaiseen makuun.

Aurajoen varrella

Turun ilmasto on Keski- ja Pohjois-Suomeen verrattuna lauhkea, mutta meren läheisyys vaikuttaa kaupungissa lisäävästi tuulisuuteen sekä ilmankosteuteen. Turku on kaunis kesäkaupunki. Kaupungissa järjestetään vuosittain heinäkuussa Suomen vanhin rockfestivaali Ruisrock, joka on edelleen yksi Suomen suurimmista festivaaleista. Turkuun on kuitenkin mukava matkustaa myös muina vuodenaikoina. Vuodesta 1969 lähtien Turussa on järjestetty vuosittain maaliskuussa Turku Jazz-festivaali ja varsinkin keväisin kaupungissa järjestetään myös useita taide-, antiikki- ja ruokamessuja. Jouluaattona Turussa julistetaan perinteinen joulurauha, joka on monille joulumielisille vuoden kohokohta.

Rikas historia

Turku on Suomen vanhin kaupunki ja lisäksi entinen pääkaupunki. Sen arvellaan syntyneen 1200-luvulla ja siellä onkin paljon kiinnostavaa historiallista nähtävää. Historiasta tai kulttuurista kiinnostuneen kannattaa vierailla ainakin Luostarinmäen käsityöläismuseossa, Turun upeassa tuomiokirkossa, Turun linnassa ja Sibelius-museossa. Aurajoen rannassa on avoinna lukuisia ravintolalaivoja, joihin kannattaa ehdottomasti poiketa ruokailemaan tai nauttimaan lasillinen. Hintatasoltaan Turku on esimerkiksi Helsinkiä hieman edullisempi ja varsinkin opiskelijoille tarjotaan useissa paikoissa tuntuviakin alennuksia.

Keskustaan bussilinjalla numero yksi

Turun lentokenttä on noin kahdeksan kilometrin päässä kaupungin keskustasta ja matkan voi taittaa helposti esimerkiksi julkisen liikenteen bussilinjalla numero 1, jolla pääsee suoraan kaupungin keskustaan. Bussilipun hinta on aikuiselta noin kolme euroa ja lapselta noin 1,5 euroa. Matkan kesto on noin puoli tuntia. Kentältä keskustaan voi tietysti matkustaa myös taksilla, jotka päivystävät saapuvien terminaalin edessä. Lentokentällä on myös mahdollisuus vuokrata auto käyttöönsä. Turkuun voi saapua kätevästi myös junalla.

Turussa liikkuminen sujuu melko vaivattomasti, sillä varsinkin keskustan alue on pieni ja etäisyydet usein käveltävissä. Polkupyöräily on myös hyvä liikkumisvaihtoehto varsinkin kesäisin. Turussa on kattava julkisen liikenteen bussiverkosto, johon saa ostettua erilaisia kerta- ja päivälippuja. Jos kaupungissa viipyy pidempään ja käyttää paljon julkista liikennettä, on suositeltavaa hankkia ladattava matkakortti. 

Turussa on melko rajoitetusti majoitusvaihtoehtoja ja kesäisin edullisin yöpymismuoto on leirintäalueella telttailu hieman kaupungin ulkopuolella. Hotellihuoneen kahdelle hengelle saa edullisimmillaan noin 60 euron yöhintaan. Kaupungissa ei juurikaan ole pienen budjetin majataloja tai hostelleja.

Lentoa koskevat tiedot Oulu - Turku
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Oulu - Turku
  • Etäisyys: 516 km