Lennot Turku - Bryssel Brussels National

Useful information about the flight Turku - Bryssel Brussels National

Bryssel - suklaan ja kansainvälisen politiikan kaupunki

Belgian pääkaupunki Bryssel tunnetaan kansainvälisen politiikan keskuksena, mutta kaupungissa tehdään politiikan lisäksi myös herkullisia vohveleita, oluita ja suklaata. Kaupungin kymmenet museot houkuttelevat myös kulttuurin ystäviä.
 

Brysselissä tapahtuu

Brysselissä on Suomea leudompi ilmasto. Lämpimin ajanjakso on huhti- ja syyskuun välillä.
Toukokuussa Brysselissä vietetään vuosittaista iiriksen päivää kesän alkamisen kunniaksi. Päivän aikana kaupunki puhkeaa kukkaan musiikki- ja katutaide-esityksillään. Heinäkuun ensimmäisenä torstaina vietetään kuninkaallista kansanjuhlaa, Ommegang Festivalia, jolloin lähes 1500 keskiaikaiseen asuun pukeutunutta osallistujaa marssii näyttävästi Place du Grand Sablonin aukiolle. Elokuun alusta syyskuun loppuun kaupungissa järjestetään urheilukisat edesmenneen urheilijan, Ivon Dammen, kunniaksi. Bryssel ei jätä kylmäksi tapahtumien suhteen muulloinkaan, sillä kaupungissa järjestetään niin musiikkifestivaaleja kuin kirja- ja antiikkimessuja. 
 

Brysselissä puhutaan kieliä!

Brysselissä pärjää erinomaisesti maan virallisilla kielillä, hollannilla ja ranskalla. Myös englantia sekä maan kolmatta virallistaa kieltä, saksaa, puhutaan laajalti.

Hintatasoltaan Helsinkiin verrattavissa olevassa Brysselissä ainoastaan alkoholijuomat voivat olla hieman edullisempia kuin Suomessa. 

Tuliaisiksi kannattaa ostaa esimerkiksi belgialaista suklaata. Suklaata myydään erikoisliikkeissä, mutta sitä saa huomattavasti huokeampaan hintaan elintarvikeliikkeistä.

Bryssel vetää puoleensa erityisesti EU-politiikasta kiinnostuneita, sillä se on yksi yhdistyneen Euroopan tärkeimmistä hallinnollisista kaupungeista.
 

Lentokenttäjunalla noin vartissa keskustaan

Brysselin lentokentältä on junayhteys kaupungin keskustaan. Matka kestää suunnilleen varttitunnin ja maksaa noin 8,50 €. Toinen vaihtoehto on Airportline-shuttlebussi, jolla matka keskustaan kestää noin 30 minuuttia ja maksaa suunnilleen 6 €. Taksilla aikaa kuluu jopa 40 minuutin verran ja matkasta veloitetaan noin 35-40 €. Taksn lähtötaksa on ensimmäisille 3 kilometrille noin 8-10 € ja jokainen lisäkilometri on noin 2 €.

Useat nähtävyydet keskustan alueella on helppo saavuttaa kävellen tai Villo-kaupunkipyörillä, joita voi käyttää pientä korvausta vastaan. Pidemmät välimatkat ovat taksin lisäksi kuljettavissa bussilla, metrolla tai raitiovaunulla. Joukkoliikennematkoja varten kannattaa hankkia ladattava MOBIB-matkakortti, jolla matkanteko tulee edullisemmaksi kuin suoraan kulkuvälineestä ostetulla lipulla. Kertalippu MOBIB-kortilla maksaa noin 2,10 €, 5-matkan lippu noin 8 €, 10-matkan lippu noin 14 € ja päivälippu n. 7,50 €. Hostelliyö maksaa suunnilleen 20 €/hlö, ja 3-5 tähden hotellissa yö maksaa alkaen 55 €/hlö. Lomahuoneisto kustantaa alkaen noin 70 €/yö.