idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Vaasa - Jyväskylä

Keski-Suomen helmi

Tervetuloa nuorekkaaseen järvien ympäröimään Jyväskylän kaupunkiin. Järvet, luonto ja maaston kumpuilevuus tuovat kaupunkiin viihtyisyyttä varsinkin kesäaikaan. Jyväskylä on Keski-Suomen merkittävin kaupunki, jossa on myös yliopisto. Kaupungissa asuvista yli sadastatuhannesta asukkaasta iso osa on eri alojen yliopisto-opiskelijoita. 

Aktiivi- tai kulttuurilomalle 

Heinä-elokuun vaihteen Neste Oil Rally on saanut aikaan rallihurmoksen, joka on vallannut jyväskyläläiset ja muunkin kansan. Erikoiskokeiden tuonti kaupungin keskustaan toi kisat lähelle ihmisiä. 

Päijännepurjehdus heinäkuussa on hieno tapahtuma. Päijänteen päästä päähän kulkevan purjehdusreitin varrella on laajoja sisävesiselkiä ja kapeita salmia. 

Musiikkitarjontaa on moneen makuun: Festaritapahtumista tunnetuimpia ovat Jyväskylän kesä ja SuomiPop. Yksi kaupungin ylpeydenaihe on jazzorkesteri Jyväskylä Big Band, jonka konserttia ei kannata jättää väliin.

Kaupungin tarjonta tutuksi 

Laajavuori on suosittu hiihtokeskus. Siellä on myös maailman pisin alamäkiluistelurata sekä kylpylä. Hippoksella jääkiekkoseura JYP tarjoaa nautintoa jääurheilun ystäville. Harju puolestaan on paitsi suosittu ulkoilualue myös yleisurheilun keskus. 

Kulttuurikaupunkina Jyväskylä on kiehtova. Teatteritarjonta kaupunginteatterissa sekä harrastajateatteri "Jyväskylän Huoneteatterissa" on monipuolista. Museoista esimerkiksi Alvar Aalto -museo, Suomen Ilmavoimamuseo ja Jyväskylän taidemuseo sekä Viherlandia ovat tutustumisen arvoisia. 

Keskustan alueelta löytyy monenlaisia ruokapaikkoja. Edullisen lounaan saa Sonaatin opiskelijaravintoloissa. 

Monella tavalla lentokentältä keskustaan 

Jyväskylän lentokenttä on Tikkakoskella 22 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Taksi on mahdollista ottaa paikan päältä. Bussivuorot eivät liikennöi säännöllisesti lentokentältä keskustaan. Matkahuollon sivuilta voit tarkistaa pitkänmatkan bussilinjojen aikataulut, osa niistä pysähtyy lentokentällä. Myös auton vuokraaminen on mahdollista.

Jyväskylän keskustan alueella on useita hotelleja. Hinta kahden hengen huoneelle on noin 70 euroa yöltä. Huonevaraukset kannattaa tehdä ajoissa varsinkin kaupungissa järjestettävien tapahtumien aikaan. Low budget -tyyppisiä majoitusvaihtoehtoja ei juurikaan ole tarjolla. 

Keskustan alueella on vaivatonta liikkua jalkaisin. Kauppakatu on kaupungin pääkatu ja sen varrelta tai läheisyydestä löytyykin suurin osa kaupoista. Polkupyörällä on myös kätevä liikkua kanpungissa. Maasto koko Jyväskylän alueella on vaihtelevaa ja pyöräily onkin tehokas liikkumismuoto. 

Waltti-lippujärjestelmä eli ladattava henkilökohtainen matkakortti on käytössä joukkoliikenteessä. Bussilippujen hinnat on hinnoiteltu vyöhykkeiden mukaan. Aikuisen kertalippu maksaa alkaen noin 3 euroa.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Jyväskylä
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Jyväskylä
  • Etäisyys: 212 km