Lennot Turku - Antalya

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Turku määränpäähän Antalya

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Turku (TKU) määränpäähän Antalya (AYT), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Antalya. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Turku - Antalya

Antalya - Kaupunki Välimeren rannikolla

Antalya on runsaan miljoonan asukkaan kaupunki Turkissa Välimeren rannikolla. Kaupunki on yksi Turkin suosituimpia lomakohteita. Hiekkarantojen lisäksi Antalyassa voi käydä muun muassa turkkilaisessa saunassa, shoppailemassa, sekä vierailla moskeijoissa ja museoissa.

Helteinen kesä sopii auringonpalvojille

Antalyan rantakausi kestää keväästä syksyyn. Kesäkuukaudet voivat olla todella kuumia ja talvikuukaudetkin ovat leutoja. Heinäkuusta elokuuhun vuorokauden keskilämpötila on normaalisti yli 25 astetta. Kylmimpänä talvikuukautena, tammikuussa, yölämpötilat laskevat noin 6 asteeseen, mutta päivisin on yhä suomalaisittain melko lämmintä. Tuolloin mittari näyttää noin 15 asteen lämpötiloja.

Juhlapäiviä Turkissa ovat muun muassa Ataturkin päivä, jota vietetään 19. päivä toukokuuta sekä tasavallan päivä 29. lokakuuta. Lisäksi merkittävä juhla on ramadanin eli muslimien paastokuukauden päättymisen juhlapäivä Eid-al-Fitr. Ramadanin ajankohta vaihtelee vuosittain. Vuonna 2016 ramadania vietetään 6.6 - 5.7 välisenä aikana.
 

Tinkiminen kannattaa!

Ennen matkalle lähtöä on hyvä tarkistaa rokotusten voimassaolo. Tärkeitä rokotuksia ovat etenkin kolmoisrokote, johon kuuluvat jäykkäkouristus, hinkuyskä ja kurkkumätärokotteet sekä A-hepatiittirokote. A-hepatiitti on maksatulehdus, joka tarttuu erityisesti saastuneen veden ja ruoan välityksellä. Hyvin kypsennettyä ruokaa ei tarvitse kuitenkaan vältellä.

Ulkona syöminen on Antalyassa kohtuuhintaista. Esimerkiksi Cumhuriyet- ja Ataturk-kaduilla ateriointi maksaa hieman alle 10 Turkin liiraa. Vertailun vuoksi sanottakoon, että yksi Turkin liira on euroissa noin 30 senttiä (kurssi tarkistettu marraskuussa 2015). Torilla ostoksilla käydessä kannattaa tinkiä. Tinkiminen kuuluu turkkilaiseen perinteeseen, joten tuotteista ei pidä maksaa annettua lähtöhintaa.

Uskonnollisiin nähtävyyksiin tutustuessa on hyvä muistaa paikalliset tavat. Esimerkiksi moskeijassa vieraillessa on peitettävä olkapäät ja nilkat sekä joskus myös hiukset.

Tärkeitä tietoja matkakohteesta

Antalyan lentokentältä pääsee kaupunkiin joko kaupungin bussilinjalla tai shuttle-bussilinjalla. Matka kestää puolisen tuntia. Taksi on etenkin öisin kalliimpi vaihtoehto, sillä yöllä taksat nousevat 50 prosentilla. Antalyan kaupungin alueella edullisimmin pääsee liikkumaan minibussilla. Yöpyminen Antalyassa maksaa halvimmillaan noin 40 Turkin liiraa. Rantakohteissa hintataso on huomattavasti korkeampi. Kundussa ja Larassa yöpyminen maksaa alkaen 70 Turkin liiraa.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - Antalya

Outbound and return from 395,76 €
Etäisyys 2697 km
Lähtölentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Antalya (AYT)
Kohdemaa Turkki
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Turkki
Alternative flights to Antalya
Flight destinations with a similar price