Lennot Turku - Mallorca

Useful information about the flight Turku - Mallorca

Rantaloma palmujen katveessa

Mallorcan saari sijaitsee Espanjalle kuuluvassa Baleaarien saariryhmässä Välimerellä. Mallorca on eurooppalaisten keskuudessa suosittu lomakohde ja kuuluisa lukuisista upeista hiekkarannoistaan. Mallorcan saaren pääkaupunki Palma de Mallorca tarjoaa hyvät shoppailumahdollisuudet sekä arkkitehtuuria ja kulttuuria. Kaupunki on loistava yhdistelmä urbaania vilinää ja rentoa rantatunnelmaa, ja sopii siksi lomakohteeksi monenlaiselle matkustajalle.  

Kuumia kesäpäiviä ja tapahtumia

Mallorcan ilmasto on leuto ympäri vuoden. Keväästä syksyyn sää on lämmin ja aurinkoinen. Tosin talvella ja alkukeväästä voi olla epävakautta sateiden ja tuulisuuden muodossa. Rantakausi alkaa toukokuussa ja jatkuu pitkälle syksyyn. Keski-kesällä, vilkkaimman turistikauden aikana, saarella on kuumaa ja vilkasta. Myös uimarannat ruuhkautuvat tuolloin helposti. Ruuhkaa välttävien kannattaakin varata matkansa huippusesongin jälkeen.  

Mallorcalla järjestetään erilaisia festivaaleja ja juhlia ympäri vuoden. Maalis- huhtikuussa vietetään kristillistä pääsiäisjuhlaa, Semana Santaa, näyttävin kulkuein. "Nit de Foc" -kesänjuhlaa vietetään puolestaan 23.-24. kesäkuuta, jolloin saari täyttyy ilotulituksista ja live-musiikista. Talvella, 19.-20. tammikuuta, järjestetään kaupungin suojelupyhimyksen kunniaksi vuotuinen musiikkifestivaali. 

Kaksikielinen kuten Suomi

Mallorcalla puhutaan espanjaa ja katalaania, mutta siellä pärjää hyvin myös englannilla ja saksalla. Hintataso Mallorcalla on hieman kalliimpi kuin manner-Espanjassa, mutta edelleen Suomen hintatasoa jopa 20 - 40% edullisempi. 

Saaren parhaat ostosmahdollisuudet ovat pääkaupunki Palmassa, mutta parhaimmat rannat sijaitsevat saaren useiden lomakeskittymien tuntumassa, kuten Alcudiassa ja Santa Posassa. Saarella on hyvät mahdollisuudet golfin pelaamiseen ja erilaisiin urheiluaktiviteetteihin, kuten maastopyöräilyyn, kiipeilyyn, vaeltamiseen ja vesiurheiluun. 

Kulinaristikaan ei jää rannalle voivottelemaan: paikalliset ravintolat tarjoilevat herkullisia espanjalaisia ruokalajeja.

Yövy edullisesti

Mallorcan lentoasema sijaitsee noin 9 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Taksi lentoasemalta keskustaan maksaa alkaen noin 30 euroa. Bussilinja numero 1 liikennöi päiväsaikaan noin 15 minuutin välein keskustaan, ja maksaa vain noin 10% taksin hinnasta. 

Saarella on hyvä valikoima erilaisia majoitusvaihtoehtoja aina hostelleista luksushotelleihin ja tasokkaisiin vuokrahuviloihin. Edullisimmat hostellit ja B&B -majoitukset maksavat noin 20 euroa/yö/henkilö. Tasokkaammat hotellit maksavat keskimäärin noin 50 euroa/yö huoneelta. Kuumimpaan sesonkiaikaan heinä- syyskuussa hotellien hinnat nousevat huomattavasti. Sesongin ulkopuolella monet edulliset lomahotellit tarjoavat majoitusta hyvinkin edullisesti. 

Mallorcalla on kattava juna- ja bussiverkosto. Erityisesti juna on suosittu vaihtoehto saaren näkemiseen sen upeiden maisemareittien ansiosta. Bussit puolestaan liikennöivät Palma de Mallorcan ja lähikylien ja uimarantojen väliä. Palman kaupungista on hyvät yhteydet eri puolille saarta. Myös auton tai polkupyörän vuokraaminen on edullista ja helppoa.

Lentoa koskevat tiedot Turku - Mallorca
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Turku - Mallorca
  • Etäisyys: 2696 km
Suositut lentoreitit