Lennot Vaasa - Oulu

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Vaasa määränpäähän Oulu

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Vaasa (VAA) määränpäähän Oulu (OUL), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Oulu. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Vaasa - Oulu

Pohjoista kauneutta meren rannalla

Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Oulu tarjoaa kotimaassa matkustavalle kauniin merenrantamaiseman sekä suuret vesistöt. Oulun keskustassa, jonka kaupunkikuvaa tulipalot ovat muuttaneet useasti, voi ihailla yli satavuotiasta rakennuskantaa, sekä muun muassa kaunista Oulun tuomiokirkkoa, joka on myös Oulun korkein rakennus. Kaupunkikuvaan kuuluvat olennaisesti myös kaksi kaunista vesitornia. Myös Isokankaan luonnonsuojelualue, joka oli aikaisemmin Oulun korkein kohta on näkemisen arvoinen paikka.

Perinteisten ruokien maistamisesta kiinnostuneille voi suositella rössypottua ja rieskaa sekä pikaruokana tunnettua käristemakkaraa. Sana "oulu" tarkoittaa tulvivaa vettä, josta kaupunki on saanut nimensä. 1874 perustetussa Oulun lyseon lukiossa on opiskellut kolme maamme entistä presidenttiä.

Yötön kesä ja luminen talvi odottavat Ouluun matkustavaa

Oulu on kiinnostava matkakohde ympäri vuoden. Kylmästä ja pitkästä talvesta huolimatta kaupungin lähellä olevat hyvät talviurheilumahdollisuudet tekevät siitä houkuttelevan kohteen myös silloin. Jos talvimaisemat eivät houkuta, riittää kaupungissa tekemistä myös keväällä, kesällä ja syksyllä. Vappua ja juhannusta juhlitaan Oulun seudulla riehakkaasti. Kesäkuun lopulla järjestettävä "Roviantti" -ruokafestivaali kerää vuosittain noin 50 000 kävijää. Oulu on rantakaupunki, jossa sijaitsevat Suomen houkuttelevimmat uimarannat. Loikoile rantahiekalla, pelaa rantapalloa myöhään iltaan yöttömän yön valossa tai lähde veneilemään: Oulun kesät ovat täynnä tekemistä. 


Villasukat mukaan matkalle

Jos matkustat talvella, on laukkuun hyvä pakata lämpimiä vaatteita vaikkakin ilmasto on leudompi kuin Lapissa. Oulun lämpötilaan vaikuttavat sekä Perämeren läheisyys että Golfvirta, jonka vuoksi Oulun ilmasto on leveysasteisiinsa nähden lauhkeahko. Kesäaikaan taas on syytä varautua itikoihin ja Suomen kesään kuuluvaan vaihtelevaan ilmastoon. 

Hintatasoltaan Oulu on Helsingin seutua edullisempi. Etenkin vuokratasossa on suuri ero Etelä-Suomeen verrattuna. Myös kuluttajahinnat elintarvikkeista ravintoloiden hintoihin ovat Helsinkiä yli 10% edullisempia.  

Autoillen tai onnikalla lentoasemalta kaupunkiin

Oulun kaupungista lentoasemalle on matkaa noin 15 kilometriä. Matkan pystyy taittamaan joko taksilla, jonka hinta on alkaen noin 30 euroa tai bussilla, jonka lipun hinta on alkaen noin 9 euroa. Auton voi halutessaan myös vuokrata kentältä auton vuokrauspalvelusta. Lentokentällä on myös hyvät parkkipaikkapalvelut. Oma auto tarjoaa mahdollisuuden liikkua oman tahtiin ja vaikkapa hieman pidempiäkin matkoja kaupungin ulkopuolelle.

Oulu tarjoaa matkalaiselle useamman majoitusvaihtoehdon, joista voi valita omaan tarpeeseen ja mieltymykseen sopivimman. Retkeilyalueet ovat edullisin vaihtoehto, mutta sen lisäksi tarjolla on hotelleja, wellness-kylpylöitä sekä lomamökkejä vuokralle. 

Liikkuminen Oulussa käy kätevästi julkisella liikenteellä, joka on edullisempi kuin taksi, mutta silti yllättävän kallis vaihtoehto. Kävely ja polkupyörän vuokraaminen ovat myös hyviä vaihtoehtoja, sillä kaupunki on kooltaan pieni ja sen pystyy helposti kiertämään pyörällä tai kävellen.

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Oulu

Outbound and return from 230,25 €
Etäisyys 273 km
Lähtölentokenttä Lentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Oulu (OUL)
Kohdemaa Lennot - Suomi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi
Alternative flights to Oulu
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price