Monien mahdollisuuksien Zürich

Sveitsin suurin kaupunki Zürich on täynnä tapahtumia, elämää ja kulttuuria. Kauniit maisemat ja mielenkiintoinen vanhakaupunki tekevät Zürichistä vierailemisen arvoisen. Vastoin yleistä käsitystä Zürich ei ole Sveitsin pääkaupunki, vaan hallinnollisena pääkaupunkina toimii Bern. Suurin kaupunki se sen sijaan on, siellä asuu vajaa 400 000 asukasta. Tuliaisina pitää muistaa kuuluisa sveitsiläinen suklaa, linkkuveitset ja kellot.

...

Tapahtumia ja kulttuuria riittää

Zürich on mielenkiintoinen matkakohde ympäri vuoden. Talvella Sveitsi on täynnä monia talviurheilumahdollisuuksia. Kesällä ja keväällä kaupunki kuhisee tapahtumia ja kulttuuria. Huhtikuussa kesän matkailusesonki käynnistyy keskiaikaisella Sechseläuten -juhlalla. Juhlassa sadat keskiaikaisiin asuihin pukeutuneet kaupunkilaiset hevosineen marssivat paraatissa kaupungin halki juhlistaakseen kesän alkua. Elokuussa vuorossa on Euroopan suurin ulkona tapahtuva teknomusiikin juhla Streetparade. Vuosittain jopa miljoona nuorta teknomusiikin ystävää kokoontuu Zürichiin tanssimaan kaduilla. Juhlan aikana musiikki kuuluu kaikkialla kaupungissa. Streetparadea seuraava päivä lienee myös ainoa aika vuodesta, jolloin muutoin puhtaan Zürichin kaduilla näkee roskia. Sveitsin kansallispäivänä elokuun ensimmäisenä kaupungissa järjestetään isot ilotulitukset. Kesällä Zürichissä on lämpimämpää kuin Suomessa ja talvi on leudompi.

...

Zürich on monikielinen kaupunki

Sveitsin elintasoa on monissa mittauksissa sanottu Euroopan korkeimmaksi. Ei siis ihme, että Zürich ei ole Euroopan halvimpia kaupunkeja. Elinkustannukset ovat enimmäkseen Suomen tasolla, mutta paikoittain myös kalliimmat.

Zürich on monien kielten kaupunki. Kaupunkilaiset puhuvat yleisesti maan virallisen kielen, sveitsinsaksan lisäksi englantia, italiaa ja ranskaa. Zürich on turvallinen kaupunki ja siellä on erittäin siistiä ja puhdasta. Kaupungissa on yli 50 museota ja sata galleriaa, satoja ravintoloita ja klubeja.   

...

Julkinen liikenne toimii hyvin

Zürich on kuuluisa hyvin toimivasta, puhtaasta ja turvallisesta joukkoliikenteestään. Julkinen liikenne on kaupungissa taksia edullisempi tapa liikkua paikasta toiseen. Zürichin keskustan alue on pieni, joten siellä kulkeminen onnistuu myös jalkaisin tai vaikkapa polkupyörällä. Eikä kannata unohtaa vesibussia, jolla onnistuu myös nähtävyyksien katselu.

Lentokentältä raitiovaunulinja 10 ajaa säännöllisesti Zürichin päärautatieasemalle. Kaupunkiin on myös bussi- ja junayhteys. Taksi maksaa noin 70 Sveitsin frangia. ZürichCard on turisteille suunniteltu julkisen liikenteen matkalippu, jolla saa lisäksi alennuksia museoista ja nähtävyyksistä. ZürichCardin voi ostaa jo lentokentältä. Halpoja yöpymispaikkoja Zürichistä voi olla hankala löytää. Hostellit maksavat noin 50 euroa yöltä ja hotellit noin 75 euroa yöltä henkeä kohden.

...