Lennot Turku - Nizza

Useful information about the flight Turku - Nizza

Nizza, Rivieran klassikko

Välimeren rannalla sijaitseva Nizza kutsuu vierailulle ympäri vuoden. Ranskan Rivieran klassikko ja legenda tarjoaa niin kulttuuria, shoppailua kuin rantaelämääkin. Ilmaston puolesta miellyttävin aika matkustaa Rivieralle on touko- ja lokakuun välinen ajanjakso.

Rantakaupunki, joka juhlii paljon ja värikkäästi 

Helmikuussa vietetään kahden viikon ajan "Carnaval de Nice" karnevaalia, jolloin kaupunki täyttyy kulkueista, tapahtumista ja juhlivista ihmisistä. Heinäkuussa juhlitaan "Nice Jazz Festivalin" merkeissä, joka on vanhin ja merkittävin eurooppalainen jazz-musiikin festivaali. Sitä on vietetty jo vuodesta 1948 lähtien. 14. heinäkuuta on "Fête nationale française" eli kansallinen juhlapäivä, jota vietetään kulkuein, musiikkitapahtumin sekä näyttävin ilotulituksin koko maassa. Syyskuun alussa vietettävä "Lou Festin dou Pouort - Fête du Port" valloittaa Nizzan sataman juhlalla, johon kuuluvat ilotulitukset, live-musiikki ja katutaide.

Kulttuuria, katukahviloita ja rantaelämää

Nizza houkuttelee paitsi kauneudellaan ja monipuolisuudellaan, myös helppoudellaan. Rivieran klassikkokaupunki tarjoilee rantaelämää parhaimmillaan: Merta ja rantaa aivan kaupungin kupeessa, herkullisia ja laadukkaita ravintoloita ja rantakahviloita, kulttuuria ja taidegallerioita sekä lukuisia paikkoja shoppailuun. Paikallisista herkuista kannattaa kokeilla ainakin "Pan bagnat"; tonnikalatäytteistä voileipää oliiviöljyllä ja "socca"; kikhernejauhoista tehtyjä pannukakkuja. Hintataso Nizzassa on ehkä hieman Suomen tasoa edullisempi.

Välimatkoiltaan vaivaton Välimeren legenda

Nizzan lentokentältä keskustaan liikennöivät Airport Express -bussilinjat 98 ja 99 noin kuuden euron hintaan. Linjat ovat usein ruuhkaiset ja lippu on voimassa noin 74 minuutin ajan. Lipulla voi vaihtaa myös toiseen bussilinjaan tai raitiovaunuun. "Nice Saint-Augustin" juna-asema on pienen kävelymatkan päässä lentoaseman 1. terminaalista. Junamatka keskustan "Nice Ville" -asemalle maksaa vajaan kaksi euroa ja matka kestää noin 7 minuuttia.

Nizzassa on kattava lähiliikenteen verkosto, jossa kertalippu maksaa noin 1,50 euroa ja 10-matkanlippu noin 10 euroa. Myös päivälippuja on saatavilla. Taksi veloittaa ensimmäisiltä kolmelta kilometriltä noin 10 euroa, jonka jälkeen taksa on kahden euron verran kilometriltä. Taksikyyti lentokentältä kaupunkiin maksaa noin 30 euroa. Takseilla on käytössä yötaksa klo 18-07 välisenä aikana. Kätevä ja edullinen tapa ottaa kaupunki haltuun on vuokrata polkupyörä: "Vélo Bleu" nimellä varustettuja vuokraamopisteitä on ympäri kaupungin. Suurin osa kaupungin lukuisista nähtävyyksistä sijaitsee kävelymatkan etäisyydellä keskustasta.

Majoittumiseen Rivieran legenda tarjoaa monia mahdollisuuksia. Yöpyminen hostelli tai B&B -majoituksessa alkaa noin 20 eurosta yöltä. Kolmen tai useamman tähden hotellit pitävät alkaen hintoinaan noin 70 euroa ja loma-asunnot lähtevät noin 60 eurosta.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - Nizza

Cheapest outbound flight from 56,45 €
Etäisyys 2128 km
Lähtölentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Nizza (NCE)
Kohdemaa Ranska
Alternative routes to Ranska
Alternative flights to Nizza
Flight destinations with a similar price