Lennot Turku - Vilna

Useful information about the flight Turku - Vilna

Kaunis ja kulttuuririkas Vilna

Vilna houkuttelee matkailijoita kauniilla ja siistillä katukuvallaan, runsaalla kulttuuritarjonnallaan sekä kaupungin monimuotoisella historialla. Lyhyt lentomatka ja erittäin edullinen hintataso vetoavat suomalaisiin matkustajiin. Kaupungin upeaan ja kompaktiin vanhaankaupunkiin on helppoa tutustua kävellen.

Matkan ajoittaminen ja tapahtumat

Vilna muistuttaa ilmastoltaan Suomea. Kaupungin eteläinen sijainti kuitenkin pidentää hiukan kesää sekä tekee talvesta jonkin verran lyhyemmän ja leudomman kuin Suomessa. Kaupunkiin voi matkustaa kaikkina vuodenaikoina, mutta niin kuin Suomessa, myös Liettuassa miellyttävimmät säät osuvat huhti-toukokuusta lokakuulle.

Musiikin ystäville Vilna tarjoaa tapahtumia ympäri vuoden. Helmikuussa järjestettävä "Speigas" on suosittu elektronisen musiikin festivaali. Toukokuun lopulta heinäkuuhun vietetään klassisen musiikin "Vilnius Festivalia" ja syyskuun alussa kaupungin valloittaa "Vilnius City Fiesta" monipuolisella musiikkitarjonnallaan. Kaupungin kulttuuritapahtumien tarjontaan kuuluu muun muassa "Kaziuko mugė", maaliskuun alkuun sijoittuva suuri käsityöläismarketti vanhassa kaupungissa. Kansainvälinen elokuvafestivaali "Kino pavasaris" järjestetään maalis-huhtikuun vaihteessa.

Huokeat hinnat

Vilnassa ostosten tekeminen on huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa. Elinkustannukset ovat ainakin noin 40 prosenttia Helsingin hintatasoa edullisemmat. Kaupungin alueella ja sen ympäristössä on houkuttelevia pyöräreittejä, joihin kannattaa tutustua erityisesti kesäisin. Lisätietoja pyöräreiteistä saa kaupungin turisti-infoista, joita vanhan kaupungin alueella on yhteensä kolme. Vilnassa palvelee muutamia pyörävuokraamoja.

Noin 40 minuutin ajomatkan päässä Vilnasta sijaitsee Trakain alue, joka on vierailemisen arvoinen kohde. Perillä pääset ihailemaan kahta historiallista linnaa sekä viiden järven värittämää rauhallista maisemaa. Edulliset bussit Trakaihin lähtevät Vilnan linja-autoasemalta.

Liikkuminen ja yöpyminen matkakohteessa

Vilnan lentoasemalta on hyvät yhteydet kaupungin keskustaan. Lentoasema sijaitsee noin 5 kilometrin päässä päärautatie- ja linja-autoasemista sekä noin 6 kilometrin päässä Vilnan keskustasta. Kaupungin päärautatieaseman ja lentokentän välillä kulkee lentokenttäjuna. Lisäksi lentokentän ja linja-autoaseman välillä liikennöi useita minibusseja, kuten TOKS ja JSC Dautrans.

Kaupungin julkiseen liikenteeseen kuuluvat linja-autojen lisäksi sähköbussilinjat. Joukkoliikenteessä matkustaminen on erittäin edullista. Esimerkiksi noin tunnin voimassa oleva kertalippu maksaa noin euron verran ja päivälippu noin 3,50 euroa. Tarjolla on myös kolmen ja kymmenen vuorokauden matkalippuja, jotka maksavat noin 6,10 - 12 euroa. Taksilla matkustaminen Vilnassa on julkista liikennettä kalliimpaa, mutta huomattavasti Suomen hintoja edullisempaa. Hinnan varmistaminen kuljettajalta on suositeltavaa ennen matkaan lähtöä. Taksi kannattaa ennemmin tilata kuin napata kadulta, sillä kadulta otettuna matka saattaa maksaa jopa kolminkertaisen hinnan. Muista sopia matkan hinnasta kuskin kanssa ennen kuin nouset kyytiin. 

Vilnassa on useita edullisia majoitusvaihtoehtoja. Kahden hengen hotellihuoneen voi saada jopa alle 20 euron hintaan yötä kohden ja vuodepaikan hostellissa saa reippaasti alle kympillä. Suosittuja majoitusalueita ovat erityisesti vanha kaupunki ja sen lähiympäristö.