Lennot Vaasa - Ivalo

Useful information about the flight Vaasa - Ivalo

Lapin lumoavaan luontoon

Matkakohteeksi valikoituu Ivalo, kun haluat lähteä pohjoisimpaan Lappiin nauttimaan Lapin eksotiikasta, hiljaisuudesta, kaamoksen tuomasta pimeydestä tai värikylläisestä syksyn ruskasta. Etelä-Suomesta pääset lentäen Ivaloon, ja matka sieltä voi jatkua pohjoisen tunturikeskuksiin kuten Saariselälle tai muualle Lappiin. 

Valttikorttina revontulet

Paras aika matkustaa Lappiin ja Ivaloon on syksy ja kevättalvi. Syksyn värikäs ruska houkuttelee turisteja kokemaan luonnon kauneuden. Kevättalvella auringonvalon hehkussa lumitimantit näyttävät kimaltelevan hangella. Joulun ja uudenvuoden aikaan talvi on kylmimmillään ja päivät kaamoksen takia pimeitä. Moni haluaa tulla kokemaan talvisen tunnelman kuitenkin juuri silloin. 

Lapin valttikorttina ovat myös revontulet, joita voi ihailla tähtikirkkaalta taivaankannelta luonnonhelmassa. Revontulia voi katsella myös igluista, jotka on rakenettu tähän tarkoitukseen. Monet talviurheilun ystävät löytävät mieluisimman tunturikeskuksen hiihto- ja lasketteluharrastukseensa Ivalon läheisyydestä. 

Kesällä seudulla on upeat kalastus- ja patikointimahdollisuudet. Valoisat yöt mahdollistavat luonnossa kulkemisen vuorokauden ympäri. Syksyllä marjasato on parhaimmillaan ja Lapin luonto tarjoaa puhdasta ruokaa. Porotiloilta voit ostaa edullista lihaa, ja myös paikallista kalaa on saatavilla. 

Porotokka tien tukkeena

Mikäli kuljet autolla, on hyvä muistaa, että suuret porolaumat tukkivat Lapissa usein autoteitä. Saamelaisten ja poronkasvattajien omistuksessa olevat porot kulkevat suurimman osan vuodesta vapaana. 

Kunnollinen varustus takaa hyvät kalastus- ja patikointiretket sijoita siis laadukkaisiin vaelluskenkiin, vedenpitäviin kumisaappaisiin, kyypakkaukseen ja kompassiin. Kesällä kiusana ovat sääsket ja mäkäräiset, niihin varautuminen auttaa matkan nauttimisessa. 

Majoitusvaihtoehdot ja liikkuminen Ivalosta muualle Lappiin 

Lentokentältä Ivalon keskustaajamaan on matkaa noin 11 kilometriä. Linja-autoyhteydet kentältä Ivalon keskustaan ovat huonot. Lentoasemalta on bussiyhteyksiä eri puolille Lappia. Reitti- ja aikataulutiedot löytyvät Matkahuollon sivuilta. Lentoasemalta voi myös vuokrata auton käyttöönsä matkan ajaksi. Taksit päivystävät taksitolpilla lentojen saapumisajankohtina. 

Edullisinta yöpyminen on telttaillen campingalueilla. Hotelliyöt ovat kalliita varsinkin sesonkiaikoina. Mökkimajoitusta on saatavilla perheille ja ryhmille. 

Ivalossa ei ole paikallisliikennettä. Keskustan alue on kuitenkin niin pieni, että liikkuminen sujuu hyvin jalkaisin. Lapissa etäisyydet ovat pitkiä, joten vuokra-auto on hyvä liikkumiseen. Hiihtokaudella kulkee ski-bussi Ivalon ja Saariselän välillä. Paikkakunnan kaupoissa on hyvä perusvarustus elintarvikkeita, kalastustarvikkeita, hiihtourheiluvälineitä sekä työkaluja.

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Ivalo

Cheapest outbound flight from 136,71 €
Etäisyys 669 km
Lähtölentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Ivalo (IVL)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Ivalo
Flight destinations with a similar price