Lennot Turku - Riika

Useful information about the flight Turku - Riika

Riika - Kosmopoliittinen kaupunki Daugava-joen suulla

Latvian pääkaupunki Riika on eksoottinen sekoitus vanhaa ja uutta. Museot ja vanhakaupunki heijastavat alueen monimuotoista historiaa ja neuvostoaikainen arkkitehtuuri muistuttavat lähihistoriasta. Riikassa virtaa Baltian alueen merkittävin joki 'Daugava', jota kutsutaan suomalaisemmin Väinäjoeksi. 

Kesä täyttää Riian laululla ja tapahtumilla

Paras matkustusaika Riikaan on toukokuusta lokakuuhun, talvi on Riiassa kylmä, vaikkakin Suomea hieman leudompi. Toukokuussa kaupungissa järjestetään juoksukisa Lattelecom Riga Marathon. Samoin keskiaikainen Maija Grafs -festivaali, jota juhlistetaan keskiaikaisilla asuilla, musiikilla ja turnajaisilla löytää paikkansa kaupungin juhlakalenterissa toukokuussa. Toukokuun lopussa on Latvian olutfestivaali. Kesäkuun 23.-24. on keskikesän juhla Jani, johon kuuluvat myös juhannustulet. Joka 5. vuosi heinäkuussa vietetään maailman suurinta amatöörikuorotapahtumaa All-Latvian Song and Dance Festivalia.

Suunnittele etukäteen retkiä ja muista myös rokotukset

Punkkialueella liikkuville suositellaan rokotusta puutiaisaivokuumetta vastaan. Alkoholin nauttiminen on Latviassa julkisilla paikoilla kiellettyä. Jurmala on mukava uinti- ja päiväretkikohde Itämeren rannalla. Matka kestää paikallisjunalla noin 30 minuuttia, sen hinta on noin 2 euroa. Englannilla ja venäjällä pärjää kaupungissa mainiosti.

Riiassa on noin 40-50% alhaisemmat elinkustannukset kuin Helsingissä. Lounas maksaa noin 3-6 euroa, illallisen saa noin 5-9 eurolla. Oluen hinta on noin 2-3 euroa ja limsat maksavat noin euron. Entisissä zeppelin-ilmalaivahalleissa nykyisin järjestettävällä suurella torilla kaupungin keskustassa on hyvät ostosmahdollisuudet.

Mjoitus ja julkinen liikenne: kohtuulliset hinnat ja lyhyet välimatkat

Lentokentältä pääsee kaupunkiin bussilinjalla 22, minibussilinjalla 222, sekä linjalla 241, matka kestää noin 30-40 min. Lipun hinta on kuskilta ostettuna noin 2 euroa, ennakkoon se on edullisempi. Taksi maksaa suunnilleen 11-15 euroa, matkan kesto keskustaan on noin 15 minuuttia.

Etenkin vanhankaupungin läheisyydessä on paljon majoitusvaihtoehtoja. Hostelleissa vuodepaikat alkavat noin 6 eurosta/yö. Kolmen tähden hotellit maksavat alkaen noin 20 euroa/yö.

Rigas Satiksme pyörittää hyvää ja kattavaa julkista liikennettä. Sen verkostoon kuuluvat erilaiset bussilinjat ja raitiovaunu. Kertalipun hinta on kuljettajalta noin 2 euroa ja ennakkoon noin 1,15 euroa. 10-matkan lippu maksaa noin 10,90 euroa ja 24 tunnin päivälippu noin 5 euroa. Kolmen päivän lippu maksaa noin 10 euroa ja ryhmälippu noin 4,60 euroa. Taksien hinnat ovat suunnilleen 5-7,40 euroa 3 km. Myös vuokrapyöriä on tarjolla.

Lentoa koskevat tiedot Turku - Riika
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Turku - Riika
  • Lennon kesto: min.. 01:05 / max.. 01:05
  • Etäisyys: 412 km
  • Lentoa/viikko: 5
  • Paluulennon kesto: min.. 01:05 / max.. 01:05