Lennot Vaasa - Nizza

Useful information about the flight Vaasa - Nizza

Keskiaikainen kaupunki Välimeren rannalla

Ranskan Rivieralla sijaitsevassa Nizzan kaupungissa voi ihailla keskiajalta säilyneen vanhan kaupungin barokin aikaisia rakennuksia. Merenrannassa kulkee useiden kilometrien mittainen rantabulevardi, Promenade des Anglais, joka sopii täydellisesti romanttiselle iltakävelylle. 

Karnevaalia, jazzia ja merellisyyttä

Lämpimimmillään Nizzan ilmasto on toukokuusta elokuuhun. Keskikesän kuukausina on usein helteistä, talvet ovat suomalaiseen makuun lämpimiä ja leutoja. Helmikuussa kaupungissa järjestetään „Carnaval de Nice“, joka on kaksi viikkoa kestävä karnevaali, johon kuuluu sekä värikäs kukkakulkue että lukuisia erilaisia tapahtumia ympäri kaupunkia. Tapahtuma kerää vuosittain yli miljoona kävijää. 

Heinäkuun kahtena ensimmäisenä viikkona Nizzassa juhlitaan vuodesta 1949 saakka järjestettyä "Nice Jazz Festivalia", joka on vanhin ja merkittävin Euroopassa järjestettävä jazzfestivaali. Heti perään, 14.7., vietetään kansallista juhlapäivää, "Fête nationale françaisea" kulkuiden, musiikkitapahtumien ja ilotulitusten merkeissä. 

Ilotuksilla, livemusiikilla ja katutaiteella juhlitaan myös syyskuun alussa "Lou Festin dou Pouort – Fête du Portia" eli Nizzan vuotuista satamajuhlaa.

Suhteellisen edullinen matkakohde

Nizzan hintataso on hieman Suomea edullisempi. Illallisen hinta on noin 15 euroa, oluen noin 5 euroa ja kahvin tai muun juoman noin 3 euroa. Paikallisia herkkuja ovat muun muassa "Pan bagnat", joka on tonnikalatäytteinen voileipä oliiviöljyllä, sekä kikhernejauhoista tehdyt pannukakut, "socca". 

Asuminen ja matkustaminen

Lentokentältä Nizzaan pääsee noin kuudella eurolla "Airport Express"-bussilinjoilla 98 ja 99, joskin linjat ovat usein ruuhkaisia. Samalla bussilipulla voi vaihtaa toiseen bussilinjaan tai raitiovaunuun sen voimassaoloaikana, joka on noin 74 minuuttia. Bussilinjalla 23 pääsee keskustaan noin puolessa tunnissa ja matkan hinta on noin 1,50 euroa. Tämä linja kulkee kuitenkin harvemmin.

10 minuutin kävelymatkan päässä saapuvien terminaalista sijaitsee 'Nice Saint-Augustin' -juna-asema, josta pääsee keskustan rautatieasemalle noin 1,80 eurolla per henkilö. Junamatkan kesto on noin 7 minuuttia. Taksimatka kaupunkiin tulee maksamaan noin 22-30 euroa ja iltakuuden ja aamuseitsemän välillä hintaan tulee lisäksi yötaksa. 

Edullisinta Nizzassa on yöpyä hostelleissa ja B&B-majataloissa, joiden hinnat alkavat noin 20 eurosta per yö. Loma-asuntojen vuokrat alkavat noin 60 eurosta yöltä. Kolmen tai useamman tähden hotellit maksavat alkaen noin 70 euroa per yö. 

Ensisijaisesti keskustan alueen nähtävyyksiä voi käydä ihailemassa joko kävelemällä tai vuokraamalla polkupyörän. "Vélo Bleu" -kaupunkipyörien vuokrauspaikkoja sijaitsee ympäri kaupunkia. 

Nizzassa on myös kattava lähiliikenteen verkosto, jolla on edullista matkustaa. Kertalippu maksaa noin 1,50 euroa, 10-matkanlippu noin 10€, päivälippu noin 5€, ja 7-päivän lippu noin 15€. Taksi maksaa ensimmäisiltä kolmelta kilometriltä noin 10 euroa ja sen jälkeen noin 2 euroa per kilometri. Muista myös yötaksa kello 18 ja 7 välillä, jolloin taksilla matkustamisen hinta nousee entisestään. 

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Nizza

Cheapest outbound flight from 125,42 €
Etäisyys 2352 km
Lähtölentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Nizza (NCE)
Kohdemaa Ranska
Alternative routes to Ranska
Alternative flights to Nizza
Flight destinations with a similar price