Lennot Vaasa - Kuopio

Useful information about the flight Vaasa - Kuopio

Kaupunki laajan Kallaveden rannalla

Kuopiota ympäröi kaunis saaristo, joka kuuluu sisämaan suurimpiin. Alueen mittavat korkeuserot tekevät maisemasta vaihtelevan. Yliopistokaupungin kuuluisa tori on edelleen virkeä markkinapaikka.

Nähtävyyksiä ja paikallisia makuja leveällä murteella höystettynä

Savon murre kuuluu olennaisena osana Kuopion tunnelmaan. Kalakukko taas on tärkeä osa paikallista ruokakulttuuria ja historiaa. Puijon mäki ja luonnonsuojelualue ovat suosittuja nähtävyyksiä. Mäen päällä sijaitseva Puijon torni on eräs seudun kuuluisimpia maamerkkejä. Kuopion korttelimuseo koostuu vanhojen puutalojen muodostamista kortteleista. Vanhimmat taloista ovat 1700-luvun lopulta, nuorimmat 1800-luvulta. Kesällä kaupungissa pääsee sisävesiristeilyille, melontaretkille, sekä vesijetti- ja mönkijäsafareille. 

Tapahtumien kirjo vaihtelee kulttuurista urheiluun

Puijon mäkihyppykilpailut ovat eräs talviurheilun kohokohdista paikkakunnalla. ANTI – Contemporary Art Festival on talvinen nykytaiteen festivaali. Se sisältää live art -, ääni-, kuvapohjaisia ja tekstiin perustuvia taideteoksia. Finland Ice Marathon -luistelutapahtuma järjestetään Kallaveden jäällä. Tähän talvitapahtumaan osallistuu vuosittain tuhansia luistelijoita. Kesän Kuopio tanssii ja soi-tapahtumassa on esimerkiksi kotimaisia ja kansainvälisiä tanssiesityksiä, seminaareja, sekä keskustelutapahtumia. Kuopion kansainväliset viinijuhlat vietetään ruoan, viinin ja musiikin parissa. Kuopio Rockcock kerää yhteen suomalaisen rokkikansan ja samanhenkiset esiintyjät.

Välimatkat taittuvat kävellen tai joukkoliikenteen bussilla

Lentoasemalta on keskustaan matkaa noin 11 km. Kuopion seudun joukkoliikenteen bussi numero 40 kulkee lentokentän ja keskustan väliä. Matka kestää noin runsaat 20 minuuttia. Bussilipun hinta on suunnilleen 3,30 euroa aikuiselta. Kotimaan reittilennoille on mahdollista tilata myös kiinteähintainen kimppataksi, eli Airport-taksi. Se on tilattava vähintään 3 tuntia ennen lentokoneen lähtöaikaa. Tätä taksia voi tiedustella myös lentoasemalta. Airport-taksi maksaa noin 22 euroa hengeltä. Tavallinen taksi tulee jonkin verran kalliimmaksi. Kuopiossa on kokoonsa nähden kattavat ja edulliset majoitusvaihtoehdot verrattuna muihin suomalaisiin kaupunkeihin. Kahden hengen hotelliyön hinnat alkavat noin 65 eurosta. Edullisinta on yöpyä leirintäalueiden vuokramökeissä tai telttapaikoilla. Kaupungin julkisesta liikenteestä vastaa Kuopion seudun joukkoliikenne. Siihen kuuluu bussiverkosto. Bussiliput on hinnoiteltu vyöhykkeiden mukaan, ne ovat aikuisille alkaen noin 3,30 euroa. Kaupungin keskusta on kooltaan pieni, sen etäisyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan.

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Kuopio
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Kuopio
  • Etäisyys: 305 km