idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Vaasa - Rovaniemi

Rovaniemi - joulupukin kotikaupunki

Suomen Lapissa sijaitseva Rovaniemi on yllättävän eläväinen kaupunki keskellä pohjoisen arktista luontoa, lumoavia revontulia ja lappilaista kulttuuria. Kaupunki sijaitsee napapiirin tuntumassa ja se tunnetaan myös joulupukin virallisena kotikaupunkina.

Milloin Rovaniemelle kannattaa matkustaa?

Rovaniemen matkailusesongin huippu on joulukuussa, kun turistit Euroopasta ja ympäri maailman saapuvat kaupunkiin kokemaan joulun taikaa "Santa Claus Villagessa", tai suomalaisemmin Joulupukin pajakylässä, joka on Rovaniemen tunnetuimpia vetonauloja. Myös kuuluisat arktisella alueella usein nähtävät revontulet houkuttelevat matkustajia Rovaniemelle. 

Rovaniemelle matkatessa on hyvä huomioida arktinen säätyyppi. Lapin ilmasto on eteläistä Suomea huomattavasti kylmempi ja talvet pidempiä. Joulupäivänseisauksesta alkavana kaamosaikana auringon valoa ei juurikaan nähdä, kun taas kesäisin nautitaan yöttömistä öistä. Rovaniemellä kylmin kuukausi on yleensä tammikuu. Kesällä lämpimimmät kelit ajoittuvat heinäkuun tietämille.

Apua matkan suunnitteluun

Rovaniemellä hintataso on Suomen keskitasoa. Kaupungissa puhutaan suomen lisäksi saamea. Pääsääntöisesti asiointi onnistuu hyvin myös ruotsin ja englannin kielillä. 

Talviaikaan Rovaniemellä ja kaupungin ympäristössä on tarjolla runsaasti lumisia aktiviteetteja, kuten koiravaljakolla ajelua ja suosittuja moottorikelkkasafareita. Rovaniemi on myös Lapin kulttuuripääkaupunki. Kulttuurin ystäville tutustumisen arvoisia kohteita ovat muun muassa Lapin Maakuntamuseo, Metsätiedekeskus Pilke, Lapin metsämuseo ja Kulttuuritalo Korundi, jonka yhteydessä toimii myös Rovaniemen taidemuseo.  

Kulkuyhteydet ja majoittuminen Rovaniemellä

Lentokentältä on matkaa Rovaniemen kaupunkiin noin 10 kilometriä. Lentokentän ja Rovaniemen keskustan väliä liikennöi julkisen liikenteen linja-auto sekä Airportbus, jolla välimatka taittuu noin 7 euron hintaan. Lentokentällä päivystää myös takseja saapuvien reittilentojen aikaan. Rovaniemen seudulla liikennöiviä taksiyhtiöitä ovat Airport Taxi Rovaniemi, Taxi Rovaniemi ja Rovaniemi Taxi Service. Lentokentältä on lisäksi mahdollista vuokrata auto matkan ajaksi.

Rovaniemen alueella paikallisliikenteestä vastaavat linja-autot, jotka kulkevat kaupungin ja taajaman alueilla. Bussilipun hinta on noin 3,30 euroa. Yksittäisten lippujen lisäksi on saatavilla muun muassa taajama- ja sarjalippuja. Taksilla kulkeminen maksaa joukkoliikennettä enemmän ja taksimatkojen hinnat ovat suunnilleen Suomen keskitasoa. Rovaniemen kantakaupunki on alueena melko pieni, joten monet etäisyydet on kuljettavissa jalkaisin.

Pienikokoiseksi kaupungiksi Rovaniemi tarjoaa melko kattavan määrän majoituspalveluita. Yö majatalossa maksaa noin 60 euroa. Yli kolmen tähden hotellissa yö kahden hengen huoneessa maksaa alkaen noin 110 euroa. Edullisin majoitusvaihtoehto on leirintäalueella yöpyminen. 

Lentoa koskevat tiedot Vaasa - Rovaniemi
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Vaasa - Rovaniemi
  • Etäisyys: 436 km