idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Turku - Tukholma

Tukholma - moderni ja boheemi pääkaupunki

Ruotsin pääkaupungin vetovoiman salaisuus on rentous yhdistettynä aimo annokseen modernia elämänmenoa, urbaania sykettä ja historiallista arkkitehtuuria. Meren läheisyyttä unohtamatta. 

Kukkivien kirsikkapuiden kaupunki

Tukholmassa juhlitaan Suomen tapaan suurimpia juhlapäiviä kuten vappua, keskikesän juhlaa, joulua sekä uuttavuotta. Lucian päivänä, 13. joulukuuta, kaupungissa järjestetään näyttäviä Lucia-kulkueita sekä -konsertteja.

Tukholman ilmasto on hieman leudompi kuin Suomessa, joten vappua pääsee joskus juhlimaan kukkivien kirsikkapuiden katveeseen, joita kaupungissa on runsaasti. Joulun alla kaupungissa on useita joulumarkkinoita. Esimerkiksi vanhankaupungin kätköistä löytyvällä joulutorilla on mukava nauttia mukillinen höyryävää glühweinia.

Jotain vanhaa, jotain boheemia ja jotain modernia

Tukholman hintataso on verrattavissa Helsingin hintatasoon. Käteisostokset maksetaan Ruotsin kruunuilla, mutta debit- ja luottokortit hyväksytään modernissa Tukholmassa Suomen tapaan lähes kaikkialla. Vahvimmat alkoholijuomat ostetaan paikallisesta Alkosta, Systembolagetista, jotka ovat auki arkisin klo 10-18 (osa pidempään) ja lauantaisin klo 10-15.

Tukholma on erinomainen shoppailukaupunki. Huippumuotia löytyy pääosin ydinkeskustasta, matkamuistot sekä käsityöt vanhastakaupungista ja vintagelöydöt tyylikkään boheemista Södermalmin kaupunginosasta.

Yksi kaupungin suosituimmista museoista on valokuvataiteeseen keskittynyt Fotografiska, jonka ylimmän kerroksen anniskeluoikeuksin varustetusta kahvilasta voi näyttelykierroksen päätteeksi ihailla hulppeita näkymiä.

Lentokentältä kaupunkiin junalla vai bussilla? 

Tukholmassa on kolme lentokenttää: Arlandan lentokentältä on useita tapoja matkustaa keskustaan. 'Air Shuttle' -bussilla matka keskustaan kestää noin 35 minuuttia maksaen noin 110 kruunua. Myös 'Flygbussarna' -bussilla pääsee suunnilleen samaan hintaan Arlandalta keskustaan. Pysäkkejä on matkan varrella useampi, joten matka kestää noin 10 minuuttia enemmän kuin Air Shuttlella. Nopein matkustusvaihtoehto on lentokentältä lähtevä 'Arlanda Express' -juna. 20 minuutin junamatka maksaa aikuiselta noin 280 kruunua, mutta tarjouksia kannattaa pitää silmällä. 

Flygbussarnan bussi kulkee suunnilleen 20 minuutissa Bromman lentoasemalta Tukholman keskustan, Cityterminaleniin, kustantaen aikuiselta noin 85 kruunua. 

Nyköpingin lähellä sijaitsevalta Skavskan lentokentältä matka Flygbussarnan bussilla Tukholman Cityterminaleniin kestää noin 80 minuuttia, ja maksaa aikuiselle suunnilleen 160 kruunua. 

Tukholma on isohko kaupunki, jossa pidemmät matkat kannattaa kulkea julkisella liikenteellä. 'Stockholm Card' tarjoaa edullista matkustamista julkisilla kulkuvälineillä sekä oikeuttaa alennettuun tai ilmaiseen sisäänpääsyyn useissa museoissa ja nähtävyyksissä. Taksilla matkustaessa on suositeltavaa käyttää suurimpia taksiyhtiöitä eli Taxi Stockholmia, TopCabia tai Taxi Kuriria, sillä ne ovat edullisimpia ja luotettavimpia. 

Majoitusvaihtoehdoista jokainen löytänee sopivan, sillä kaupungissa on useita edullisia hostelleja, trendikkäitä vuokrahuoneistoja yhdellekin yölle, ja tietysti hotelleja eri hinta- ja laatuluokissa. 

Lentoa koskevat tiedot Turku - Tukholma
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Edulliset suorat lennot
Lennon tiedot välille Turku - Tukholma
  • Etäisyys: 269 km
  • Lentoa/viikko: 25
Suositut lentoreitit