Lennot Vaasa - Joensuu

Useful information about the flight Vaasa - Joensuu

Vireä kulttuurikaupunki luonnon helmassa

Joensuu on pienehkö mutta eloisa, luonnon ympäröimä kaupunki Itä-Suomessa, Pohjois-Karjalan sydämessä. Se tarjoaa matkailijalle tapahtumia, kulttuurielämyksiä ja viihtyisän kaupunki-ilmapiirin. Joensuuta ympäröivät Enon, Tuupovaaran ja Kiihtelysvaaran alueet kutsuvat retkeilemään. Kaupungin läpi virtaava Pielisjoki sekä Saimaan järvialueeseen kuuluva Pyhäselkä tarjoavat viehättävän ympäristön iltaelämälle. Päiväsaikaan vesi kutsuu veneilyn ja kalastuksen pariin. 

Kulttuuritapahtumia koko vuoden

Parhaiten Joensuu tunnetaan kesäkaupunkina: kesä-heinäkuussa se on vilkkaimmillaan. Monista musiikkitapahtumista tunnetuin lienee heinäkuussa järjestettävä Ilosaarirock, joka kokoaa yhteen kymmeniätuhansia rock-musiikin ystäviä eri puolilta maata. Syksyn kulttuuritarjontaan kuuluvat Joensuun kirjallisuustapahtuma syys-lokakuussa sekä lokakuussa järjestettävä dokumenttielokuvatapahtuma Viscult. Helmikuussa Joensuun Musiikkitalvi tarjoaa elämyksiä klassisen musiikin ystäville. Kaupunginorkesteri, kaupunginteatteri ja elokuvakeskus Tapio kutsuvat matkailijaa kulttuuriseikkailulle talvellakin. Myös paikallista kulttuuria esittelevä Carelicum-keskus museoineen on tutustumisen arvoinen kohde.

Nuorekas liikkujien kaupunki

Joensuu on melko vilkas opiskelijakaupunki. Itä-Suomen yliopisto ja muut oppilaitokset vetävät opiskelijoita puoleensa, ja noin kolmannes asukkaista onkin alle 25-vuotiaita. 

Joensuussa ja sen lähialueilla on hyvät mahdollisuudet harrastaa liikuntaa niin kesällä kuin talvellakin. Kesäisin uimarannat ja talvisin hiihtoladut houkuttelevat liikkumaan ulkona. Kolin kansallispuisto sijaitsee vain 80 kilometrin päässä kaupungista ja on siten sopiva päiväretken kohde. Kaunis, luonnonvarainen Koli on Suomen tunnetuin kansallismaisema. Siellä on hyvät mahdollisuudet harrastaa retkeilyä, vaellusta, ratsastusta ja talvisin laskettelua - tai vain ihailla maisemaa.
 

Kun saavut Joensuuhun

Joensuun lentoasema sijaitsee Liperissä, noin 11 kilometrin päässä kaupungista. Lentokentältä pääsee kaupunkiin kätevästi Savo-Karjalan Linja Oy:n liikennöimällä bussilla tai taksilla. Taksitolppa on lentoaseman edessä heti uloskäynnin lähellä. Bussimatka on hinnaltaan huomattavasti taksia edullisempi. Lentokentältä on mahdollista myös vuokrata auto. 

Yöpymismahdollisuuksia on Joensuussa vain rajoitetusti, joten huone tai asunto kannattaa varata hyvissä ajoin. Hotelleissa yö kahden hengen huoneessa maksaa alkaen 120 euroa. Retkeilymajat, hostellit ja lomahuoneistot tarjoavat edullisemman yöpymisvaihtoehdon. Niissä yö kahdelta hengeltä maksaa alkaen 40 euroa.

Joensuussa on kätevää liikkua jalkaisin tai polkupyörällä, sillä etäisyydet ovat lyhyitä. Kaupungin julkinen liikenne hoidetaan busseilla. Myös takseja on tarjolla, mutta ne ovat verraten kallis vaihtoehto.

Lentoa koskevat tiedot: Vaasa - Joensuu

Cheapest outbound flight from 166,00 €
Etäisyys 401 km
Lähtölentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdelentokenttä Joensuu (JOE)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Joensuu
Flight destinations with a similar price