Lennot Vaasa - Geneva

Useful information about the flight Vaasa - Geneva

Iloinen ja kansainvälinen Geneva

Geneva on tunnettu monien kansainvälisten järjestöjen päämajana. Geneva on myös Sveitsin suurin kaupunki ja suosittu matkakohde. Geneva on yksi maailman kalleimmista kaupungeista, mutta vastapainoksi siisteydessään ja kauneudessaan ainutlaatuinen. Kaupungin maamerkki on puolitoistametrinen vesisuihku keskellä Geneve-järveä. 

Mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden

Paras aika matkustaa Genevaan on toukokuusta lokakuuhun: Toukokuun alussa Genevassa järjestetään Geneve Marathon, jossa on täyspitkän matkan lisäksi mahdollisuus juosta myös puolimaraton. Kesäkuussa järjestetään yksi Euroopan suurimmista veneilytapahtumista, Regatta Bol d´Or, jossa kilpailee jopa 500 venettä. Elokuussa vuorossa on Fêtes de Genève -kesäfestivaali, jolloin kaupungissa järjestetään monia ilotulituksia ja paraateja. Fêtes de Genève houkuttelee kaupunkiin jopa kaksi miljoonaa turistia.

Kaupunki ei kuitenkaan täysin hiljene talvellakaan. Tapahtumia riittää silloinkin säännöllisesti, esimerkiksi joulukuun 12. päivänä juhlitaan genevalaisten voittoa savoyereista L'Escalade -tapahtumassa. Juhla huipentuu tuhannen 1600-luvun asuihin pukeutuneen ja soihduin varustautuneen kaupunkilaisen marssiin läpi vanhankaupungin. 
 

Genevassa on helppoa syödä hyvin

Geneva on leimallisesti ranskankielinen kaupunki. Kansainvälisyytensä vuoksi siellä puhutaan kuitenkin yleisesti myös englantia ja luonnollisesti myös Sveitsin saksaa. Geneva on yksi maailman kalleimmista kaupungeista. Ruokailu ravintolassa maksaa noin 20–30 Sveitsin frangia. Olut maksaa noin 7,50 ja virvoitusjuomat noin neljä Sveitsin frangia. 

Julkisessa liikenteessä myös ilmaiskortti

Genevan lentokentälle saapuvilla on mahdollisuus lunastaa itselleen ilmaiseksi noin 80 minuuttia voimassa oleva julkisen liikenteen matkalippu. Nopein tapa kulkea lentokentältä kaupunkiin on nousta junaan ja ajaa Gare Cornavin asemalle. Matka kestää noin seitsemän minuuttia. Ilman ilmaista lippua matka maksaa noin kolme Sveitsin frangia. Myös bussilinjat 3 ja 10 vievät matkustajan keskustaan noin puolessa tunnissa. Taksi keskustaan lentokentältä maksaa noin 35 - 45 Sveitsin frangia.

Auton vuokraaminen on hyvä tapa tutustua Genevan lähialueeseen. Genevassa on monia yöpymismahdollisuuksia, mutta yleisesti hintataso on melko kallis. Edullinen yöpyminen hostellissa maksaa noin 25 Sveitsin frangia yöltä. Hotellit maksavat noin 135 frangia yöltä. Joistakin hostelleista ja hotelleista matkustajan on mahdollista saada Geneva Transport Card -kortti, jolla voi liikkua kaupungin julkisessa liikenteessä ilmaiseksi. Ilman ilmaiskorttia kertalippu maksaa noin kolme Sveitsin frangia ja lyhyeltä matkalta noin kaksi. Taksi on Genevassa suhteellisen kallis, mutta julkisen liikenteen toimiessa hyvin sitä ei ole pakko käyttää. Myös pyöräily on kätevä tapa nähdä Genevaa. Kaupungissa on useita paikkoja, mistä pyörän voi vuokrata. Monien matkustajien suosikki on pyöräretki Geneve-järven ympäri.