idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Turku - Rovaniemi

Rovaniemi - "Lapin portti"

Lapin maakunnan pääkaupunki Rovaniemi sijaitsee napapiirin läheisyydessä ja kaupungista pääsee matkustamaan hyvin eri puolille Lappia - Rovaniemeä voikin kutsua Lapin portiksi. Kaupunki sijaitsee Kemi- ja Ounasjokien yhtymäkohdassa lähellä luonnonrauhaa, tunnetuin kaupunki on kuitenki läheisten luontokohteiden sijaan Joulupukin pajakylästä. 

Lapin luonto lumoaa sekä talvella että kesällä 

Kaupungissa on pohjoisen sijaintinsa vuoksi kylmempää kuin Etelä-Suomessa. Tammikuu on talven kylmin kuukausi ja päivät ovat kaamoksen aikaan hämäriä. Kesäkuukausina vietetään yöttömän yön aikaa. 

Talvella Ounasvaaralla pääsee hyvin nauttimaan lumesta, se tuo myös valoa pimeään vuodenaikaan. Laskettelu ja hiihto ovatkin talviurheilua parhaimmillaan vaihtelevissa vaaramaisemissa. Kauniina aurinkoisena kevätpäivänä kannattaa lähteä joen jäälle hiihtelemään. Turisteille on tarjolla myös monenlaisia aktiviteetteja kuten kelkkasafareita ja rekiajeluita. Kirkkaan kuulaana talviyönä saattaa nähdä näyttäviä revontulia. 

Kesän lämpimin kuukausi on heinäkuu, valon määrä on tuolloin lisääntynyt eikä yölläkään ole pimeää. Kesällä kauniissa pohjoisen kaupungin läheisessä luonnossa voi patikoida vaaroilla kulkevilla poluilla tai pitkin joenrantoja myötäileviä pyöräteitä. Raviurheilun keskus Mäntyvaaralla on kuninkuusravien mitat täyttävä ravirata. 

Paikallista puhdasta ruokaa ja kaupunkiin tutustumista 

Rovaniemellä hintataso on Suomen keskitasoa, kuitenkin jonkin verran alhaisempi kuin Helsingissä. Turisteille suunnattuja kauppoja ja pieniä putiikkeja on sekä keskustan alueella että napapiirillä Joulupukin pajakylässä eli Santa Claus Villagessa. Napapiirillä asuvaa Joulupukkia tullaan tapaamaan eri puolilta maailmaa ympäri vuoden. 

Paikallisissa ravintoloissa tarjotaan pohjoisen Suomen puhdasta ruokaa kuten lakkaa ja muita marjoja, muita puhtaita luonnonantimia, poronlihaa ja kalaa. 

Erilaisia vaihtoehtoja kulkemiseen ja yöpymiseen 

Lentokentältä, joka on 10 km päässä, pääsee kaupunkiin julkisen liikenteen busseilla, Airportbussilla tai taksilla. Useamman taksiyhtiön autot päivystävät kentällä. Taksi on kallein vaihtoehto ja Airportbussilla pääsee keskustaan noin 7 eurolla. Myös auton vuokraus on mahdollista sitä haluaville.

Vaikka Rovaniemi on aika pieni kaupunki, erilaisia majoitusvaihtoehtoja on runsaasti. Edullisin yöpymisvaihtoehto on leirintäalueella mökissä tai telttaillen. Hotelliyön kahdelle hengelle saa noin 110 eurolla. Majatalossa yöpyminen maksaa alkaen noin 60 euroa. Myös B&B-majoitusvaihtoehtoja on tarjolla. 

Kaupungin keskustan alueella matkat taittuvat helposti kävellen tai polkupyörällä lyhyiden välimatkojen vuoksi. 

Paikallisliikenteen bussit liikkuvat säännöllisesti. Niihin on saatavilla erilaisia sarjalippuja ja yksittäiset bussilippujen hinnat ovat alkaen noin 3,30 euroa. 

Lentoa koskevat tiedot Turku - Rovaniemi
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Turku - Rovaniemi
  • Etäisyys: 696 km