Lennot - Rovaniemi

Halvimmat tarjouksemme lennoille määränpäähän Rovaniemi

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja määränpäähän Rovaniemi RVN), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavat tarjoukset määränpäähän Rovaniemi löytyivät lentohaustamme viime päivien aikana. Hinnat saattavat vaihdella riippuen lentoreitistä, päivämäärästä ja saatavuudesta.

Rovaniemi travel tips

Rovaniemi - Lapin kiehtova kaupunki

Rovaniemi sijaitsee Pohjois-Suomessa napapiirin tuntumassa. Rovaniemi on Lapin maakunnan hallinnon, kaupan sekä koulutuksen keskus. Suomalaisille sekä monille ulkomaalaisille turisteille Rovaniemi on tärkeä kohde erityisesti, sillä se on joulupukin virallinen kotikaupunki. Rovaniemellä sijaitsevat 'Santa Claus Village' eli Joulupukin pajakylä sekä Arktikum. Tarjolla on myös erilaisia safareita ja tapahtumia jouluteemalla. Erityisesti joulun aikaan ulkomaalaiset sekä perheelliset turistit suuntaavatkin Rovaniemelle joulutunnelman perässä. 

Kaamoksesta yöttömään yöhön

Ilmasto Rovaniemellä on Etelä-Suomeen verrattuna huomattavasti kylmempi ja talvet ovat pidempiä sekä lumisempia. Kylmin kuukausi on tammikuu, kun taas puolestaan lämpimin on heinäkuu. Erityisesti joulun aikaan kaupungissa vallitsee ainutlaatuinen tunnelma ja tekemistä riittää. 

Kaamos alkaa talvipäivänseisauksesta joulukuussa, jolloin päivänvaloa ei juuri näy, kesäaikana pimeää aikaa ei vuorokaudessa puolestaan ole lähes lainkaan. Keskikesän aurinko eli "yötön yö", jolloin on valoisaa ympäri vuorokauden, on myöskin yksi Lapin viehätyksistä ja syksyisin maisemat valtaa upean värikäs ruska, jolloin erityisesti vaeltaminen luonnossa on suosittua. 

Vinkit ja aktiviteetit

Rovaniemellä ja kaupungin läheisyydessä järjestetään paljon turisteille suunnattuja talviaktiviteetteja, kuten rekiajelua, lumikenkäilyä, laskettelua ja hiihtoa. Upea arktinen luonto kutsuu myös vaikkapa vaeltamaan. 

Rovaniemen hintataso on Suomen keskitasoa eli hieman esimerkiksi Helsinkiä edullisempi. Etenkin vuokrataso on alhaisempi kuin Etelä-Suomessa. Rovaniemellä on mahdollista ostaa paikallisia tuotteita kuten lakkaa, poronlihaa ja kalatuotteita.
 

Kulkuyhteydet ja majoitus

Joulupukin virallinen lentokenttä eli Rovaniemen lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä keskustasta. Julkisen liikenteen bussi kulkee lentoasemalta Rovaniemen keskustaan. Airportbus kulkee kentältä kaupunkiin alkaen noin 7 eurolla. Taksiyhtiöt Airport Taxi Rovaniemi, Taxi Rovaniemi ja Rovaniemi Taxi Service päivystävät kentällä saapuvien lentojen aikaan. Kentällä on myös autonvuokrauspalvelut.

Rovaniemellä on kokoonsa nähden suhteellisen hyvin majoitusvaihtoehtoja. Kahden hengen huone majatalossa maksaa alkaen noin 60€/yö. Yli kolmen tähden hotellien hinnat ovat kahden hengen huoneelle alkaen noin 110€. Edullisin majoitusmuoto on leirintäalueella yöpyminen.

Rovaniemen paikallisliikenne koostuu bussiverkostosta. Lippujen hinnat ovat alkaen noin 3,30€, lisäksi saatavilla on myös erilaisia sarja- ja taajamalippuja. Taksi on huomattavasti kalliimpi liikkumisvaihtoehto. Useimmat etäisyydet kantakaupungin alueella ovat käveltävissä tai pyöräiltävissä.

Yleisimmät yhteydet alk. Rovaniemi
Lentokenttä
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi