Lennot Turku - Lissabon

Useful information about the flight Turku - Lissabon

Tunnelmallinen Lissabon kutsuu turisteja vuoden ympäri

Lissabon on yhdistelmä modernia arkkitehtuuria ja tunnelmallisia pikkukujia. Kaupunki on rakennettu seitsemälle kukkulalle ja siellä riittää nähtävää ja koettavaa jokaisen matkailijan makuun.

Lämmin kesäkaupunki

Kesät ovat Portugalin pääkaupungissa kuumia ja talvet hyvinkin leutoja, sillä Lissabon on yksi Euroopan lämpimimmistä kolkista. Matkustaa Lissaboniin sopii siis ympäri vuoden. Atlantilta puhaltavat tuulet pitävät kaupungin ilman kuitenkin kesäisinkin raikkaana.

Kesäsesonki ulottuu pääsiäisestä aina lokakuulle saakka. Eniten matkailijoita vierailee kesä-elokuussa: kesäkuussa vietäänkin lukuisia juhlia suojelupyhimys San Antonion kunniaksi. Kaupungin omat karnevaalit ajoittuvat puolestaan helmikuulle, jolloin Lissabon täyttyy erilaisista tapahtumista ja iloisista juhlijoista.

Kaupungissa riittää tekemistä myös karnevaalien ja tapahtumien ulkopuolella. Kulttuurielämä on rikasta ja urheiluaktiviteeteistäkään ei ole pulaa. Suosittuja ajanviettotapoja ovat golf, surffaus ja jokiristeilyt.

Lissabon ei käy kukkarolle

Lissabonissa elinkustannukset ovat huomattavasti Suomea edullisemmat. Syöminen ja juominen ulkona tulee todella edulliseksi, jos tietää missä mitäkin kannattaa tilata. Lounasmenun hinta on noin kahdeksan euroa. Tuliaisiksi Portugalista kannattaa tuoda paikallisia oliiviöljytuotteita.

Yöpyminen kayupungissa on edullista ja vaihtoehtoja riittää. Halvimmillaan vuodepaikan hostellista voi saada noin 15 eurolla ja sievästä kahden hengen hotellihuoneesta joutuu maksamaan ainoastaan noin 45 euroa per yö.

Liikkuminen Lissabonissa

Lissabonin Portelo-niminen lentokenttä sijaitsee puolen tunnin metromatkan päässä kaupungin keskustasta. Metrolla pääsee Saldanhan asemalle ja matka maksaa noin kaksi euroa. Terminaalien yksi ja kaksi välillä pääsee liikkumaan ilmaisella shuttle-bussilla ja julkiset liikennevälineet lähtevät Lissabonin keskustaan terminaalista 1.

Taksimatka keskustaan kustantaa suunnilleen 15-20 euroa, mutta kannattaa huomata, että matkatavaroista joutuu pulittamaan lisämaksun, joka on noin euro matkatavaraa kohden.

Lissabonin julkisen liikenteen verkko kattaa koko kaupungin ja siinä liikennöivät niin bussit, metrot, lähijunat, raitiovaunut kuin lautatkin. Kertalippu maksaa bussiin vain noin puolitoista euroa, mutta useasti päivässä reissaavan kannattaa harkita noin kuuden euron arvoista päivälippua. Ladattavalla matkalipulla liikkuminen tulee vielä hieman huokeammaksi.

Pienehkössä keskustassa voi liikkua erinomaisesti myös kävellen, mutta mikäli väsymys yllättää, ei taksikaan ole kallis vaihtoehto. Normaalitaksa taksilla alkaa noin 3,50 eurosta ja jokaiselta lisäkilometriltä veloitus on viisikymmentä senttiä.