idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Turku - Geneva

Geneva - Omintakeinen kaupunkikohde

Geneva sijaitsee Sveitsin ranskankielisessä osassa maan länsiosassa. Geneva on maan toiseksi suosituin kaupunki, heti pääkaupunki Zurichin jälkeen. Geneva sopii hyvin kaupunkilomailuun. Suosituimpia nähtävyyksiä kaupungissa ovat YK:n Euroopan päämaja, Saint Pierren katedraali sekä Genevan kuuluisa vesisuihku "Jet d´Eau", jossa vesi sinkoaa jopa 140 metrin korkeuteen. Geneva on kuuluisa myös kauniista järvimaisemastaan.

Kesällä tapahtuu ja sää suosii

Paras ajankohta matkustaa Genevaan on toukokuusta lokakuuhun, jolloin kaupungissa järjestetään paljon tapahtumia ja sää on lämmin ja kesäinen. Myös talviaikaan kaupungin sääolosuhteet ovat muuhun Sveitsiin ja Suomeen verrattuna leudot.

Toukokuun alussa Genevassa pidetään Marathon -juoksukilpailu ja kesäkuussa puolestaan juhlitaan Regatta "Bol d'Or". Elokuussa vietetään Fêtes de Genève -kesäfestivaalia Geneva-järvellä, mukana on ilotulitteita ja juhlatunnelmaa. 12. joulukuuta järjestetään "L'Escalade", joka on historiallinen kaupungin voittoa savoyereista juhlistava tapahtuma.

Suunnittele retki vuorille ja varaudu korkeaan hintatasoon

Genevassa auton vuokraaminen on hyvä tapa tutustua läheisiin vuoriin. Geneva on ranskankielinen kaupunki, mutta siellä pärjää yleisesti hyvin myös englannilla. Muista myös kokeilla paikallista erikoisuutta "Longeole" -raakamakkaraa. 

Elinkustannukset kaupungissa ovat erittäin korkeat, silä Sveitsin hintataso on yksi maailman korkeimmista. Ruokailu ravintolassa maksaa noin 20-30 CHF, olut noin 7,50 CHF ja limu noin 4 CHF.

Majoituksesta ja julkisesta liikenteestä 

Genevan kaupunki tarjoaa boarding-kortin haltijalle ilmaisen noin 80 minuuttia voimassaolevan julkisen liikenteen matkalipun, joka on saatavilla lentoaseman saapuvien aulassa. Nopein tapa kulkea kaupunkiin on juna Gare Cornavin asemalle, jolloin matkassa kestää noin 7 minuuttia. Ilman ilmaista lippua matkan hinta on noin 3 CHF. Bussilinjat 3 ja 10 ajavat myös keskustaan noin 30 minuutissa. Taksi matkalle maksaa noin 35 - 45 CHF.

Genevassa on paljon eri tasoisia majoitusvaihtoehtoja. Hintataso on kuitenkin melko kallis. Edullinen yöpyminen hostellissa maksaa noin 25 CHF hlö/yö. Hotellien hinnat puolestaan ovat noin 135 CHF /yö.

Raitiovaunut ja bussit liikennöivät kaupungissa. Jotkut tietyt hostellit ja hotellit tarjoavat vierailleen "Geneva Transport Cardin" eli ilmaisen lipun julkiseen liikenteeseen. Muussa tapauksessa kertalipun hinta on noin 3 CHF ja lyhyt matka noin 2 CHF. Päivälipun hinta on noin 8-10 CHF ja viikon voimassa oleva lippu maksaa noin 38 CHF. Taksit ovat kalliita, mutta niiden käyttäminen on harvoin tarpeen. Myös pyöräily on kätevä ja suosittu tapa liikkua kaupungissa.