Lennot Rovaniemi - Alicante

Useful information about the flight Rovaniemi - Alicante

Espanjan helmi Välimeren rannalla

Alicante sijaitsee Espanjan itärannikolla, Välimeren rannalla. Kaupungilla on mittava historia, ja se on hyvin suosittu turistikohde. Alicanten ihanteelliset lämpöasteet, arkkitehtuuri ja tietysti espanjalainen keittiö houkuttelevatkin kaupunkiin vuosittain tuhansia turisteja.

Kesäkaupunki parhaimmillaan

Alicantessa elämä on kiireisimmillään heinä- ja elokuussa, jolloin kaupunkiin tulvii eniten turisteja. Kesät ovat Alicantessa kuumia ja talvet mietoja, joten kaupunkiin kannattaa matkustaa vuoden ympäri. Juhannuksen aikaan (20-24. kesäkuuta) Alicantessa juhlitaan Johannes-evankelistaa ja kesän alkua näyttävin menoin; kadut ovat silloin täynnä ilotulituksia ja tulielementtejä. Historian ystävien kannattaa suunnata Alicanteen keväällä. 21-24. huhtikuuta vietetään nimittäin moorien ja kristittyjen juhlaa, jossa kaupunki elää uudelleen kristittyjen ja arabien välisen taistelun 1100-luvulta.

Hyvä tietää ennen matkaa

Alicante on erityisesti kesäaikaan suosittu matkakohde, joten rannalla voi olla ruuhkaa. Vähemmän ruuhkaisia uimarantoja kannattaakin etsiä kaupungin ulkopuolelta. Myös esimerkiksi autoton Tabarcan saari on suositeltava retkikohde. Alueen suosituin ruoka on paikallinen paella. Ruokailu on Alicantessa Suomea halvempaa; ravintolassa pääruoan saa noin 8 eurolla, oluen noin kolmella ja limun noin 1,5 eurolla. Viikoittaiset ulkoilmatorit ovat paitsi vierailun arvoisia, myös erittäin edullisia. 

Liikkuminen ja majoitus Alicantessa

Lentokentältä pääsee Alicanten keskustaan "Airport Bus" -linjalla noin 20 minuutissa. Bussikyydin hinta on noin 3,80 euroa. Taksilla keskustaan pääsee noin 25 eurolla. Paikallisbussit paitsi Alicanteen myös Benidormiin, Torreviejaan ja Murciaan lähtevät lentokenttäterminaalin läheisyydestä, sillä Alicanteen lentävät myös Benidormiin, Torreviejalle sekä Costa Blancan muihin kohteisiin suuntaavat matkustajat. Alicantessa on paljon eri tasoisia majoitusvaihtoehtoja. Esimerkiksi hostellissa yöpiminen maksaa jaetussa huoneessa noin 15 euroa per yö ja hotellissa keskimäärin noin 40 euroa henkeä ja yötä kohden. 

Alicantessa on kattava bussiverkosto, ja lisäksi raitiovaunulla pääsee liikkumaan kaupungin sisällä ja Costa Blancalla. Yhden vyöhykkeen kertalippu maksaa noin 1,35 euroa, ja uudelleenladattavan 10-matkan lipun saa noin 7,60 eurolla (itse kortti maksaa noin 2 euroa). Alicanten keskusta on pieni, joten liikkuminen myös jalkaisin on helppoa ja vaivatonta. Taksilla liikkuminen on edullisempaa kuin Suomessa, mutta se on julkista liikennettä kalliimpi ja usein myös hitaampi vaihtoehto.

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Alicante

Cheapest outbound flight from 99,00 €
Outbound and return from 532,41 €
Etäisyys 3561 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Alicante (ALC)
Kohdemaa Espanja