Lennot Rovaniemi - Malaga

Useful information about the flight Rovaniemi - Malaga

Malagassa yhdistyvät kiehtovalla tavalla ranta ja kaupunki

Malagaan matkaava voi yhdistää kätevästi ranta- ja kaupunkiloman parhaat puolet. Itse kaupungissa riittää runsaasti katsottavaa ja sieltä pääsee kätevästi Aurinkorannikon supersuosittuihin rantakohteisiin. Paras aika matkustaa Malagaan on vuoden lämpimämpi puolisko huhtikuusta lokakuuhun. Kesällä, erityisesti heinä- ja elokuussa on yleensä varsin helteistä ja rannat ovat tungokseen asti täynnä keskieurooppalaisia lomanviettäjiä. Ilmasto on talvellakin miellyttävä, mutta erityisesti joulu- ja tammikuussa sää voi olla oikukas. 

Museoihin ja ostoksille mars! 

Aurinkolomakohteena tunnettu Malaga yllättää kulttuurillaan. Kaupungissa on useita maailmankuuluja museoita, joista yksi suositummista on Picasso -museo. Yksi maailman kuuluisista taiteilijoista, Pablo Picasso, on syntynyt Malagassa ja kaupunki on tästä hyvin ylpeä. Muita mielenkiintoisia museoita ovat muun muassa lasi- ja kristallimuseo, automuseo, nykytaiteen museo ja viinimuseo. Museot ovat yleiseen tapaan lähes poikkeuksetta kiinni maanantaisin. 

Tammikuussa Malagaan matkustava pääsee seuraamaan näyttävää kolmen pyhän kuninkaan kulkuetta. Näyttävät paraatit valtaavat kaupungin myös pääsiäisenä. Elokuussa vietetään "Feria de Malagaa", eli Malagan juhlaa, kokonaisen yhdeksän päivän ajan. 

Malaga on hyvä ostoskaupunki: paras ostosalue on Calle Marques de Larios -kävelykatu sivukatuineen. Alueella on runsaasti muotivaatteita, kenkiä ja koruja myyviä liikkeitä. Hintataso on selvästi Suomea edullisempi, ainoastaan elektroniikka on Suomen hinnoissa. Elintarvikkeet ovat edullisia tuliaisia, esimerkiksi oliiviöljy on halpaa, samoin juustot, viinit ja pähkinät. Ostoksilla kävijän on syytä muistaa, että lähes kaikki kaupat ovat kiinni siestan ajan eli kello 14-17. Suurin osa liikkeistä on myös kiinni sunnuntaisin. 
 

Paikallisiin herkkuihin kannattaa tutustua

Malagan ravintoloiden ruokalistoilla on paljon perinteisiä espanjalaisia herkkuja: tapaksia on suositeltavaa maistella kaupungilla ja kalaruokia kannattaa nauttia rantabulevardilla. 

Suuri osa ravintoloista tarjoaa edullisen "Menu del Dian" eli kolmen ruokalajin lounasmenuun noin kuudella eurolla. Ulkona syöminen on yleisesti edullista Malagassa. 

Yöpymiseen on tarjolla monenhintaisia vaihtoehtoja. Halvimmat hotellit maksavat noin kymmenen euroa yöltä ja normaalihintainen hotellihuone on noin 50 euroa. Kaupunki on helppo ottaa haltuun kävellen, mutta joukkoliikenne on edullinen vaihtoehto pidemmille etäisyyksille. Yhdensuuntainen bussilippu maksaa noin 1,30 euroa. Turisteille on suunniteltu Malaga-kortti, jonka voimassaoloaikana julkista liikennettä voi käyttää rajattomasti, ja lisäksi kortilla saa ilmaisen tai alennetun sisäänpääsyn moneen kaupungin nähtävyyteen ja muita etuja. Taksin käyttö on huomattavasti julkista joukkoliikennettä kalliimpaa ja hinnat nousevat iltaisin ja viikonloppuna. 

Lentokentältä rannalle! 

Bussimatka lentoasemalta Malagan keskustaan maksaa noin kolme euroa ja junamatka noin 1,75 euroa. Matka-aika on sekä bussilla että junalla suunnilleen sama eli noin 15 minuuttia. Junilla ja busseilla pääsee lentoasemalta helposti myös Aurinkorannikon rantalomakohteisiin Costa de Solille, Marbellaan, Torremolinokseen ja Benalmadenalle. Taksimatkasta Malagaan saa varautua maksamaan ainakin kaksikymmentä euroa, hinta vaihtelee ajankohdasta ja reitistä riippuen. Lentokentältä voi vuokrata auton, mutta se kannattaa varata hyvissä ajoin. On myös syytä muistaa, että Malagassa parkkipaikan löytäminen voi olla vaikeaa.

Lentoa koskevat tiedot: Rovaniemi - Malaga

Cheapest outbound flight from 97,00 €
Etäisyys 3849 km
Lähtölentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdelentokenttä Malaga (AGP)
Kohdemaa Espanja
Alternative routes to Espanja
Alternative flights to Malaga
Popular destinations for onward travel