Lennot Turku - Helsinki

Useful information about the flight Turku - Helsinki

Helsinki sopii perhelomakohteeksi

Suomen pääkaupunki Helsinki on monipuolinen matkailukohde ympäri vuoden. Kaupunki on helppo matkakohde muun muassa lapsiperheille, sillä se tarjoaa paljon tekemistä kaiken ikäisille, ja liikkuminen kaupungissa on mutkatonta. 

Keskusta haltuun kävellen

Helsinki tarjoaa paljon erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Helsingin vappuun kuuluvat vappuaaton Mantan lakitus ja vapunpäivän Ullanlinnan piknik. Kesän festivaaleista tunnetuimpia ovat kesäkuun lopun Tuska ja loppukesän Flow, jotka houkuttelevat festivaalivieraita myös ulkomailta kaupunkiin. Joulun alla keskustan tunnelmalliset joulukadut kannattaa käydä katsomassa. 

Suuri osa Helsingin nähtävyyksistä sijaitsee ydinkeskustan alueella ja niihin on helppo tutustua kävellen. Museoista mainitsemisen arvoisia ovat ainakin Ateneum ja nykytaiteen museo Kiasma. Kirkoista näyttävimpiä ovat Helsingin tuomiokirkko ja Temppeliaukion kirkko. Eduskuntatalo ja Finlandia-talo kannattaa pitää katsottavien kohteiden listalla ja myös Kauppatorin ja Senaatintorin alueen torikorttelit ovat tutustumisen arvoisia.

Keskusta tarjoaa myös hyvät ostosmahdollisuudet, suurimmat tavaratalot ovat lähietäisyydellä, samoin kuin muodikkaimmat pikkuputiikit. 

Lapsiperheille sopivat retket Suomenlinnaan, Seurasaareen ja Korkeasaareen. Lauttamatkat saariin ovatkin lapsiperheelle mukavia elämyksiä. Linnamäen huvipuisto hauskuttaa kesällä ja sen kupeessa oleva vedenalainen maailma, Helsinki Sea Life on auki ympäri vuoden. Kulinaristeille Helsinki tarjoaa mittavan valikoiman huippuluokan ravintoloita. 

Joukkoliikenne toimii

Matkailijan kannattaa harkita Helsinki Cardin hankkimista, sillä se toimii matkalippuna julkisessa liikenteessä ja lisäksi kortilla saa alennuksia useista museoista ja muista nähtävyyksistä. 

Helsingissä on helppo liikkua busseilla, raitiovaunuilla ja junilla. Julkinen liikenne ei ole vain kätevä tapa matkustaa paikasta toiseen, vaan myös itsessään elämys. Kertalipun hinnalla saat upean Helsinki -kiertoajelun ratikkalinjoilla 2 ja 3 tai miellyttävän lauttamatkan Suomenlinnan saarelle. 

Julkinen liikenne on kaupungissa huomattavasti halvempi kulkuväline kuin taksi. Taksin saaminen on myös usein pitkän jonotuksen takana erityisesti viikonloppuina öisin ja juhlapäivinä. 

Edullisin majoitusvaihtoehto Helsingissä ovat hostellit, joissa yöpyminen maksaa edullisimmillaan 20 euron verran yöltä. Hotelliyöstä saa maksaa 40 eurosta ylöspäin henkeä kohden. 

Lentoasemalta junalla keskustaan 

Helsinki-Vantaan lentoasemalta on junayhteys keskustaan P ja I –lähijunilla. Matka kestää puolisen tuntia ja maksaa noin viisi euroa. Bussilinjoilla 620 ja 615 keskustaan pääsee noin 45 minuutissa. Finnairin City-bussi vie myös matkailijan keskustaan, matka kestää puolisen tuntia ja maksaa reilut kuusi euroa. Taksi on hintavin vaihtoehto, matka lentokentältä keskustaan maksaa noin 45 eurosta ylöspäin.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - Helsinki

Cheapest outbound flight from 89,00 €
Lennon kesto min.. 00:35 / max.. 01:30
Paluulennon kesto min.. 00:35/ max.. 01:30
Etäisyys 150 km
Lentoa/viikko 36
Lähtölentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Helsinki
Flight destinations with a similar price