Lennot Turku - Vaasa

Useful information about the flight Turku - Vaasa

Vaasa viehättää

Vaasa on kaunis kaupunki meren rannalla. Se on kaksikielinen kaupunki, jossa pärjää suomen lisäksi ruotsilla. Vaasa on tunnettu yliopisto- ja kulttuurikaupunkina, jossa riittää vilskettä. Se sopii todella hyvin myös lapsiperheille, koska Vaasassa sijaitsee monia lapsia kiinnostavia kohteita kuten huvipuisto Wasalandia. Kaupungissa viihtyy helposti joko pitkän viikonlopun tai vaikka koko lomaviikon verran. 

Tapahtumia kahdella kielellä

Vaasassa järjestetään vuoden ympäri runsaasti monipuolisia tapahtumia sekä suomen että ruotsin kielellä. Yksi vuosittain järjestettävä tapahtuma on Vaasan kaupunginkirjaston Taimitori, joka järjestetään toukokuun lopussa. 

Vapaa-ajanviettoa museoissa ja elämyspuistoissa

Tunnettuja nähtävyyksiä Vaasan alueella ovat Korsholman linnan vallit, Kuntsin modernin taiteen museo, Mustasaaren kirkko, Pohjanmaan museo sekä Vaasan kirkko, kauppahalli ja vesitorni. Vaasassa sijaitsevat myös huvipuisto Wasalandia ja vesipuisto Tropiclandia, jotka vetävät puoleensa etenkin perheen pienimpiä.

Kuljetusmahdollisuudet lentokentän ja kaupungin välillä

Lentoasema sijaitsee noin 9 kilometrin päässä Vaasan keskustasta. Kesäisin lentoasemalta ei ole säännöllistä julkisen liikenteen kuljetusta kaupungin keskustaan. Elokuun puolivälistä toukokuun loppuun lentoaseman ja kaupungin väliä liikennöivät kaupungin bussilinjat numeroilla 4 ja 10. Bussilippujen hinnat alkavat 3,20 eurosta yhdelle vyöhykkeelle ja 5,20 eurosta kahdelle vyöhykkeelle. Taksi on kallis vaihtoehto, kuten Suomessa yleensäkin. 

Vaasassa on majoitusvaihtoehtoja eri hintaluokissa. Yöpyminen hotellissa kahdelle hengelle alkaa noin 80 eurosta yötä kohden. Edullisin vaihtoehto on kaupungin läheisyydessä sijaitsevalle leirintäalueelle majoittuminen. Leirintäalueella voi joko vuokrata mökin tai telttailla ja se sopii parhaiten kesällä matkustavien majoitukseksi. 

Kaupungissa liikkuminen onnistuu monella tavalla. Vaasan paikallisliikenteellä on bussiverkosto, johon saa erilaisia kertalippuja ja kausi- ja sarjalippuja, joiden hinnat alkavat 3,20 eurosta. Kaupunki on pienikokoinen, joten suurin osa varsinkin keskustan alueen etäisyyksistä on käveltävissä. Taksi on kallis kulkuväline niin kuin muuallakin Suomessa. Vaasaa voi kiertää myös esimerkiksi pyöräillen. Monet Vaasan nähtävyyksistä sijaitsevat kuitenkin varsinaisen keskustan ulkopuolella, joten liikkumiseen vaaditaan usein jonkinlainen kulkuväline. Yksi vaihtoehto on myös auton vuokraaminen.

Lentoa koskevat tiedot: Turku - Vaasa

Cheapest outbound flight from 152,13 €
Etäisyys 284 km
Lähtölentokenttä Turku (TKU)
Kohdelentokenttä Vaasa (VAA)
Kohdemaa Suomi
Alternative routes to Suomi
Alternative flights to Vaasa
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price