Lennot Turku - Teneriffa

Useful information about the flight Turku - Teneriffa

Teneriffa on Kanarian helmi

Teneriffa on ollut jo vuosikymmenten ajan yksi suomalaisten suosikkilomakohteista. Lukuisat perheet ja yksin matkustavat, nuoret ja vanhemmat, ovat matkustaneet Teneriffalle auringon ja rentouttavan loman perässä. 

Mars rantalomalle!

Teneriffa on hyvä rantalomakohde lähes ympäri vuoden. Saaren pohjoisosat ovat kylmempiä ja sateisempia kuin eteläosat. Varsinainen rantakausi alkaa huhti-toukokuussa ja päättyy lokakuun paikkeilla.

Kun auringonpalvonta alkaa tylsistyttää tarjoaa saari menoa ja meininkiä juhlan ja harrastusten saralla. Helmi- ja maaliskuussa Teneriffalla vietetään karnevaalia muun muassa Santa Cruzissa ja Puerto de la Cruzissa. 30. toukokuuta järjestetään Día de las Islas Canarias, joka on Kanarian saarten juhlapäivä, jota vietetään kaikilla saarilla useiden paikallisten tapahtumien ja perinteiden merkeissä, tapahtumaan kuuluu musiikkia, tanssia ja yleistä juhlahumua. 12. lokakuuta on Día de la Hispanidad, eli Kolumbuksen päivä ja Espanjan kansallispäivä, jota juhlitaan juhlakulkueiden ja tapahtumien merkeissä. 

Saari on erityisesti rantalomailijoiden suosiossa, mutta Teneriffalla on myös paljon urheilumahdollisuuksia aktiivilomailijalle aina vesilajeista patikointiin, golfiin ja maastopyöräilyyn. 

Tutustu tuliperäisen saaren saloihin

Vuokra-auto on hyvä tapa tutustua saaren lumoavan karuun luontoon, korkeaan Teide-tulivuoreen ja muihin vuoriin. Paikallisen keittiön erikoisuuksia kannattaa maistaa. Niihin kuuluu muun muassa Mojo ja Papas Arrugadas, eli perunat ja kastike, jota nautitaan yleensä kalaruoan kanssa. Teneriffan elinkustannukset ovat edullisemmat kuin Suomessa. Erityisen edullisia ovat paikalliset elintarvikkeet, joita myydään ulkoilmatoreilla. Myös alkoholin ja tupakkatuotteiden hinnat ovat edullisia.

Kuljetus majataloon kahdelta lentoasemalta

Teneriffan eteläiseltä lentoasemalta (TFS) kulkevat bussilinjat 343, 350 ja 111 Los Christianosiin (liput noin 3,20 euroa), Costa Adejeen (noin 3,70 euroa), Santa Cruziin (noin 9,35 euroa), Puerto de la Cruziin (noin 13,55 euroa) ja Teneriffan pohjoiselle kentälle (TFN) (noin 9,70 euroa). Taksi on kalliimpi kulkuväline. Taksin hinta Los Christianosiin on noin 30 euroa, Santa Cruziin noin 80 euroa ja Puerto de la Cruziin noin 100 euroa. Teneriffan pohjoiselta lentokentältä (TFN) kulkevat bussilinjat 102, 107, 108 ja 343 Santa Cruziin (liput noin 2,65 euroa), Puerto de la Cruziin (noin 4,75 euroa), Costa Adejeen (noin 12,40 euroa), Buenavistaan (noin 9,80 euroa) ja Teneriffan eteläiselle kentälle (TFS) (noin 9,70 euroa). Taksi on kalliimpi sielläkin, hinta Santa Cruziin on noin 18 euroa ja Puerto de la Cruziin noin 34 euroa.

Teneriffalla on runsaasti majoitusvaihtoehtoja. Majatalojen ja hostellien hinnat yöltä alkavat noin 20 eurosta ja hotellien hinnat noin 35 eurosta henkilöltä. 

Julkista liikennettä pyörittää paikallinen linja-autoyritys Titsa. Lippujen hinnat riippuvat matkan etäisyydestä. Kertalipun hinta alkaa noin 1,45 eurosta. Taksien hinnat ovat hieman edullisemmat kuin Suomessa. Aloitustaksa ensimmäiselle kolmelle kilometrille on noin 5 euroa ja jokaiselta lisäkilometriltä tulee noin euro lisää.