idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Turku - Tampere

Festareiden ja näytelmäkulttuurin Tampere

Harjujen ja järvimaisemien kaupunki tarjoaa huvituksia aikuisille ja lapsille. Teatterin ja tanssikulttuurin lisäksi kaupungissa on runsaasti vireää urheilutoimintaa ja perheen pienimpien vetonaula: Särkänniemi.  

Vaihtelevia tapahtumia ympäri kaupunkia

Maaliskuussa järjestetään vuosittaiset Tampere Film Festival -lyhytelokuvajuhlat. Kyseessä on pohjoismaiden suurin ja vanhin lyhytelokuvafestivaali. Vuosittain toukokuussa Tampereella on Pyörre-katutanssitapahtuma. Kesällä on vuorossa Tammerfest-kaupunkifestivaali, jota suosivat varsinkin nuoret. Pienempiä konsertteja ja musiikkitapahtumia on kaupungissa runsaasti. Ratinan Tampereen stadion, sekä Pirkkahalli ovat eri lajien urheilijoiden käytössä. Lisäksi Pirkkahallissa järjestetään eri alojen messuja ympäri vuoden. 

Taide on jalkautunut myös kaupungille ja taidekahviloihin

Tampereen turisti-info sijaitsee Hämeentiellä, joka on kaupungin pääkatu. Särkänniemen huvipuisto on Suomen suurimpia. Näsinneula on Pohjoismaiden korkein näköalatorni. Kirjallisuudesta kiinnostuneiden kannattaa poiketa Tulenkantajien kirjakaupassa ja kulttuurikeskuksessa Hämeenpuistossa. Kaupungissa on myös useita taidekahviloita ja taidemuseoita. Näytelmiä esittävät esimerkiksi Tampereen Teatteri, Tampereen Komediateatteri ja musikaaleja Musiikkiteatteri Palatsi. Ostosmatkalaisten kannattaa huomioida myös tehtaanmyymälät. 

Hotelliyöpymistä tai edullista telttailua luonnonhelmassa

Pirkkalan lentoasema sijaitsee noin 17 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kentältä pääsee kaupunkiin Tampereen joukkoliikenteen bussilla numero 1A. Matkan kesto on noin 40 minuuttia. Aikuisten bussilippujen hinnat alkavat noin 3 eurosta.

Ryanairin bussikuljetus liikennöi lentoasemalta Tampereen juna-asemalle. Matkan kesto on noin 30 minuuttia ja hinta alkaen noin 6 euroa. Lentokentällä päivystää myös kaksi taksiyhtiötä saapuvien lentojen aikaan. Lentokentällä on myös autonvuokrauspalvelua.

Tampereen majoitusvaihtoehdot ovat suhteellisen rajoitettuja. Hotelliyö kahden hengen huoneessa maksaa alkaen noin 60 euroa. Hinnat ovat kalliimpia viikonloppuisin ja sesonkiaikaan. Suurten tapahtumien aikaan majoitus kannattaa varata hyvissä ajoin. Budjettimatkailijan edullisempia yöpymisvaihtoehtoja ja hostelleja ei kaupungissa paljoakaan ole. Kesäaikaan on kuitenkin mahdollista telttailla edullisesti kaupungin lähiympäristön leirintäalueilla.

Tampereen julkinen liikenne sujuu bussiverkoston avulla. Bussilippujen hinnat määritellään vyöhykkeiden mukaan ja aikuisten lipun hinta on alkaen noin 3 euroa. Ladattava matkakortti on yksittäisiä lippuja edullisempi vaihtoehto. Sitä suositellaan kaupungissa pidempään viipyville matkailijoille. Taksin käyttö tulee huomattavasti julkista liikennettä kalliimmaksi. Kaupungin kompaktin keskustan etäisyydet ovat lyhyitä, joten kaupunkia voi hyvin kierrellä kävellen tai vaikkapa pyöräillen.

Lentoa koskevat tiedot Turku - Tampere
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Turku - Tampere
  • Etäisyys: 123 km
Suositut lentoreitit