idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Rovaniemi - Zürich

Talouselämän keskus

Zürich, Sveitsin suurin kaupunki, sijaitsee maan pohjoispuolella. Järvien ja vuorien ympäröimä kaupunki on luonnonkaunis. Zürichlaisten väitetään olevan elämänlaadultaan maailman parhaimpien joukossa. Kaupungissa vieraileva pääsee näkemään yhtä lailla talouden ja teknologian huippuja, joista se on tunnettu. Kaupungissa on eurooppalaista rakennustyyliä, josta vanhakaupunki on yksi kaunis esimerkki samoin kuin Zûrichin kuuluisimmat kirkot Fraumünster ja Grossmünster.

Kaupungista on viime vuosien aikana tullut suosittu turistikohde muillekin kuin liikemiehille, joita talouselämä on vetänyt kaupunkiin jo pitkään, kun kaupungin eri osiin on auennut taidemuseoita sekä hurmaavia puistoja ja puutarhoja, joista kuuluisin on kiinalainen puutarha. 

Perinteitä ja nuorison rientoja

Koska Sveitsi on tunnettu talviurheilumahdollisuuksistaan, kerää maa vierailijoita ympäri vuoden. Ja vaikka laskettelu ei kiinnostaisi, on kaupungilla tarjota hyviä ulkoilumahdollisuuksia ja paljon nähtävää. 

Talvi ja kesä ovat Zürichissa lämpimämpiä kuin Suomessa. Kesäkausi avataan keskiaikaisella "Sechseläuten" juhlalla huhtikuussa ja elokuussa vietetään "Streetparadea", joka kerää nuoria juhlimaan teknofestivaalia rauhan ja rakkauden teemalla. Syyskuussa vietetään "Knabenschiesseniä", joka on perinteinen kansanjuhla.

Mitä ottaa huomioon

Zürichiin matkustaessa on hyvä varautua hintatasoon, joka on Sveitsin muiden kaupunkien tapaan korkea. Elintaso on jossain määrin sama tai hieman korkeampi kuin Suomessa, mikä heijastuu kaupungin hintatasoon, joka on jopa kalliimpi kuin Suomessa. Kaupungin keskustassa kulkeva Bahnhofstrasse on yksi maailman kuuluisimmista ostoskaduista, sen varrella sijaitsevat lukuisat liikkeet tarjoavat tuotteita niin paksulle kuin hieman hoikemmallekin lompakolle.

Kaupunki on monikielinen, mutta valtakielinä toimivat saksa, ranska ja englanti, joita puhuu suurin osa kaupungin asukkaista - eniten puhutaan sveitsin saksaa. Sveitsi ei kuulu euroalueeseen, maan valuuttana toimii Sveitsin frangi (CHF). Maa kuuluu Keski-Euroopan aikavyöhykkeeseen, joten kellot on paras asettaa oikeaan aikaan maahan saavuttaessa, jos tämä ei tapahdu automaattisesti. 

Asuminen ja kulkeminen

Zürichin lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentoasemalta kaupunkiin pääsee kulkemaan joko raitiovaunulinjalla 10 tai bussilinjalla. Taksilla matka kustantaa noin 70 Sveitsin frangia (CHF). 

Zürichin majoitusten hintataso on kallis ja edullista majoittumista on kaupungissa vaikea löytää. Hostellissa yö maksaa alkaen noin 40 CHF, kun taas hotelli kustantaa alkaen noin 80 CHF yöltä.

Kulkeminen keskustan alueella on helpointa ja edullisinta kävellen tai pyörällä, sillä alue on pieni. Julkinen liikenne on, kuten Euroopan maissa yleensä, edullisempi kuin taksilla liikkuminen. Vierailijan kannattaa hankkia Zürichcard, jos aikoo liikkua paljon, sillä turisteille tarkoitetulla matkalipulla saa myös alennuksia museoista ja muista nähtävyyksistä. 

Lentoa koskevat tiedot Rovaniemi - Zürich
Vaihtoehtoiset lentoreitit
Lennon tiedot välille Rovaniemi - Zürich
  • Etäisyys: 2351 km