Lennot Rovaniemi - Lissabon

Useful information about the flight Rovaniemi - Lissabon

Lissabon - portti maailmaan

Portugalilaiset aloittivat 1400-luvulla löytöretket, joiden perintönä portugalia puhutaan nykyisin neljällä mantereella. Vasco da Gama purjehti ensimmäisenä Euroopasta Intiaan. Hänen mukaansa nimetystä Lissabonin korkeimmasta rakennelmasta voi ihastella näköaloja ja Vasco da Gaman silta on Euroopan pisin.

Kuutisensataa vuotta kestäneestä Portugalin imperiumista kehittyi maailman vanhin ja pitkäikäisin maailmanvalta.

Historian havinaa vanhassa kaupungissa

Euroopan vanhimpiin kaupunkeihin lukeutuva Lissabon on Manner-Euroopan läntisin pääkaupunki. Portugalin talvet ovat leutoja ja kesät helteisiä. Helmikuun puolimaissa juhlitaan laskiaiskarnevaaleja, joita tahdittavat ulkoilmakonsertit. 

Atlantin rannalla sijaitseva kaupunki tunnetaan vanhan mantereen aurinkoisimpana paikkana erityisestä valostaan. Kaupungin hintataso nousee ylimmilleen sesonkiaikana toukokuusta elokuuhun. Kesäkuun 10. päivänä vietetään maan kansallispäivää. Heti tämän jälkeen juhlitaan viikon verran Portugalin suojeluspyhimystä Santo Antoniota juhlaruokiin kuuluvat etenkin sardiinit, joiden pyydystysaika on tuolloin kiireisimmillään.

Varaudu ylämäkiin

Purjehtijat lähtivät tuntemattomille merille Bélemin tornin juurelta. Pitkästä historiasta johtuen Lissabonin kaupunginosat eroavat suuresti toisistaan ja kaupunki on täynnä museoita.

Lissabonin keskustassa ja rantapromenadeilla etäisyydet ovat lyhyitä ja paikasta toiseen pääsee helposti kävellen. Sen sijaan kaupunginosasta toiseen siirtyminen vie aikaa, koska seitsemälle kukkulalle rakennetussa kaupungissa riittää mäkiä ja sokkeloisia katuja.

Lissabonissa liikut, syöt ulkona ja shoppailet selvästi edullisemmin kuin Suomessa, kaupungin hintataso on yleisesti noin 40% kotimaata huokeampi. 

Merenkulkijakansan merihenkiset lounaat maksavat noin 8 euroa. Illallista voi syödä melankolisen fadomusiikin tunnelmissa Alfaman vanhassakaupungissa tai Bairro Altossa, joka muuttuu öisin huvittelun keskipisteeksi. Tippiä annetaan yleensä kymmenisen prosenttia. Parhaat ostosmahdollisuudet löytyvät Rossio-aukion lähettyviltä. 

Puolen tunnin junamatkan päässä sijaitsevat hiekkarantakohteet Estoril ja Cascais, josta on noin 20 kilometrin matka kauniille Praia da Adragalle.Portelasta keskustaan

Lähellä keskustaa on Portelan lentokenttä, jonka terminaalien 1 ja 2 välillä liikennöi ilmainen Airport Shuttle-kuljetus. Julkisen liikenteen kulkuvälineet lähtevät terminaalista 1. Saldanhan metroasemalle pääsee joko metrolla noin 2 eurolla runsaassa 20 minuutissa tai noin 15 - 20 euroa maksavalla taksikyydillä. Huom! Taksilla matkustavilta jokaisesta matkalaukusta veloitetaan erikseen noin 1 EUR matkatavaramaksu. Lentokentällä myytävillä vakiohintaisilla taksikupongeilla pääsee minne tahansa Lissabonissa.

Liikkuminen on helppoa ja edullista julkisilla liikennevälineillä eli metrolla, lähijunilla, raitiovaunuilla, busseilla, Tejo-joen ylittävillä lautoilla sekä elevador- ja funicular-hisseillä. Samat liput käyvät busseihin, metroon, raitiovaunuihin ja hisseihin.

Moniin ydinkeskustan ulkopuolisiin hotelleihin pääsee parhaiten metrolla. Bussin kertalippu maksaa noin 1,50 EUR, päivälippu noin 6 EUR. Hieman näitä yksittäisiä lippuja halvemmaksi tulee ladattava matkalippu. Taksin alkumaksu lähtee noin 3,50 eurosta kilometrihinnan ollessa 0,50 euron luokkaa.

Hotellit ovat yleensä vain hieman kalliimpia kuin hostellit, joiden hinnat alkavat noin 15 EUR/henkilö/yö, sillä hotellin parihuoneiden hinnat lähtevät noin 45 eurosta. Kolmen ja useamman tähden hotellit ovat sitten jo hintavampia.  

Lentoa koskevat tiedot Rovaniemi - Lissabon
Lennon tiedot välille Rovaniemi - Lissabon
  • Etäisyys: 3788 km
Suositut lentoreitit