Lennot Helsinki - Rovaniemi

Halvimmat tarjouksemme lennoille lähtöpaikasta Helsinki määränpäähän Rovaniemi

Pääset täällä vertailemaan halpoja lentoja lähtöpaikasta Helsinki (HEL) määränpäähän Rovaniemi (RVN), joko yksisuuntaisia tai meno-paluumatkoja. Seuraavia tarjouksia haettiin ja löydettiin idealosta parin viimeisen päivän aikana. Voit myös aloittaa oman hakusi lennoista määränpäähän Rovaniemi. Hinnat ja saatavuus voivat muuttua koska tahansa.

Useful information about the flight Helsinki - Rovaniemi

Rovaniemi - Joulupukin virallinen koti

Rovaniemi on kaupunki arktisilla leveysasteilla. Se on Lapin hallinnollinen pääkaupunki ja alueen suurin kaupunki. Rovaniemi tunnetaan myös Joulupukin kotipaikkana. Rovaniemellä turisti voi kokea niin talvisen kaamoksen kuin kesäisen yöttömän yön. Elämyksiä kaupunki tarjoaa aina revontulista rekiajeluihin. Rovaniemi on siis hyvin monipuolinen kaupunki, joka ihastuttaa sitä ympäröivällä kauniilla luonnolla. Ei siis ole ihme, että kaupunki vetää puoleensa turisteja maailman eri kolkista. 

Milloin matkustaa Lappiin ja missä vierailla?

Jos Rovaniemen ilmastoa vertaa Etelä-Suomeen on kaupunki huomattavasti kylmempi. Talvet ovat Lapissa pidempiä ja joulukuussa alkavaan kaamosaikaan päivänvaloa ei näy. Tammikuu on kuukausista kylmin, tuolloin elohopea pysyttelee usein pitkiäkin ajanjaksoja kahdenkymmenen pakkasasteen alapuolella. Heinäkuussa on lämpimintä, ja silloin Lapissa vierailevat pääsevät kokemaan lukuisia kirjailijoita, muusikoita ja kuvataiteilijoita inspiroivan yöttömän yön valkeuden, jolloin aurinko ei laske. 

Rovaniemen alueen suosituin nähtävyys on Santa Claus Village, eli Joulupukin pajakylä. Turistit ympäri maailman matkustavat kylään ottamaan kuvia itse Joulupukin kanssa. Rovaniemi tarjoaa kuitenkin paljon muutakin tekemistä. Se on loistava kohde niin huskyajelulle kuin muullekin luontomatkailulle. 

Hyvä tietää ennen matkalle lähtemistä

Rovaniemi on hintatasoltaan Helsinkiä halvempi. Elinkustannukset voivat siis varsinkin Etelä-Suomesta tulleiden mielestä tuntua halvoilta. Talvella matkustavien on hyvä varautua kylmään säähän, ja kesäkuukausina Lappiin suuntaavien kannattaa pakata mukaan hyönteismyrkkyä ja uninaamio valoisien öiden varalle. 
 

Rovaniemellä liikkuminen ja majoitus

Rovaniemen lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Julkisen liikenteen bussi kulkee lentokentältä keskustaan. Myös Airportbus kulkee kentältä kaupunkiin. Bussilipun hinnat alkavat noin 7 eurosta. Taksiyhtiöt Airport Taxi Rovaniemi, Taxi Rovaniemi ja Rovaniemi Taxi Service päivystävät kentällä saapuvien lentojen aikaan, joten taksia ei välttämättä tarvitse tilata ennakkoon. Kentällä on myös autonvuokrauspalveluja, mutta autoa kannattaa tiedustella jo etukäteen ennen matkaa saatavuuden varmistamiseksi.

Rovaniemellä on suhteellisen hyvin majoitusvaihtoehtoja kaupungin kokoon suhteutettuna - tämä johtuu osittain kaupungin suosiosta myös ulkomaalaisten turistien keskuudesta. Kahden hengen huoneen hinta majatalossa alkaa noin 60 eurosta yötä kohden. Yli kolmen tähden hotelleissa kahden hengen huoneesta saa pulittaa keskimäärin yli 110 euroa yöltä. Edullisin majoitusvaihtoehto on leirintäalueella yöpyminen. Leirintäalueilla viihtyvät etenkin pienellä budjetilla matkustavat, nuoret sekä lapsiperheet - tarjolla on teltta- ja matkailuautopaikkoja sekä retkeilymajoja.

Useimmat etäisyydet Rovaniemen keskustan alueella ovat joko käveltävissä tai pyöräiltävissä. Rovaniemellä kulkee myös paikallisliikenne, joka koostuu busseista. Lippujen hinnat alkavat noin 3,30 eurosta. Saatavana on myös erilaisia sarja- ja taajamalippuja, jotka tulevat suhteessa edullisemmaksi. Taksi on kalliimpi vaihtoehto.

Lentoa koskevat tiedot: Helsinki - Rovaniemi

Outbound and return from 133,00 €
Lennon kesto min.. 01:20 / max.. 01:25
Paluulennon kesto min.. 01:15/ max.. 01:20
Etäisyys 696 km
Lentoa/viikko 65
Lähtölentokenttä Lentokenttä Helsinki-Vantaa (HEL)
Kohdelentokenttä Lentokenttä Rovaniemi (RVN)
Kohdemaa Lennot - Suomi
Vaihtoehtoiset reitit kohteeseen Suomi
Alternative flights to Rovaniemi
Popular destinations for onward travel
Flight destinations with a similar price