idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight Tampere - Rovaniemi

Lapin taikaa Rovaniemellä

Napapiirin tuntumassa sijaitseva Lapin maakunnan hallinnollinen pääkaupunki Rovaniemi on monelle varsin eksoottinen matkakohde. Rovaniemi houkuttaa matkailijoita niin seudun omaperäisellä kulttuurilla kuin luonnon rauhallakin. Alueen suurin vetonaula on kuitenkin Joulupukki!

Ilmastosta

Rovaniemen ilmasto on Etelä-Suomeen verrattuna huomattavasti kylmempi ja talvet siellä ovat pidempiä. Kylmin kuukausi alueella on tammikuu ja lämpimintä puolestaan on heinäkuussa. Kaamos alkaa joulukuussa talvipäivänseisauksesta ja silloin päivänvaloa ei juuri näy. Kesäaikaan vuorokaudessa ei taas ole pimeää aikaa lainkaan. Kylmyydestä ja pimeydestä huolimatta monet suuntaavat Rovaniemelle juuri talvisaikaan, sillä Lapin talvi on ehdottomasti kokemisen arvoinen. Napapiirillä on myös revontulien näkeminen on mahdollista. 

Mitä tehdä Rovaniemellä?

Rovaniemellä ja sen lähiseuduilla on paljon turisteille suunattuja talviaktiviteettejä aina rekiajeluista hiihtoon. Varsinkin talvisin kaupungissa vieraileekin huomattavat määrät turisteja. Rovaniemelle varsinkin ulkomaalaisia ja perheellisiä turisteja houkuttaa tunnettu - ja näkemisen arvoinen - joulupukin asuinpaikka Santa Claus Village tai suomalaisemmin Joulupukin pajakylä. 

Kaupungin hintataso on Suomen keskitasoa, hieman esimerkiksi Helsinkiä edullisempi. Etenkin vuokrataso kaupungissa on suhteellisen edullinen Etelä-Suomeen verrattuna.

Kymmenen kilometriä kaupunkiin

Rovaniemen lentokenttä sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä kaupungista ja julkisen liikenteen bussi kulkee lentoasemalta Rovaniemen keskustaan. Airportbus kulkee kentältä kaupunkiin alkaen noin seitsemällä eurolla henkilöltä. Taksiyhtiöt Airport Taxi Rovaniemi, Taxi Rovaniemi ja Rovaniemi Taxi Service päivystävät kentällä saapuvien lentojen aikaan, mutta taksi on huomattavasti julkista liikennettä kalliimpi liikkumisvaihtoehto. Lentokentällä on myös autonvuokrauspalvelu ja varsinkin halutessaan tutustua myös kaupungin lähiseutuun on auton vuokraaminen matkailijalle hyvä ajatus.

Muilta osin Rovaniemen paikallisliikenne koostuu bussiverkostosta. Joukkoliikenteen lippujen hinnat alkavat noin 3,30 eurosta. Saatavilla on myös erilaisia sarja- ja taajamalippuja. Taksi on huomattavasti julkista liikennettä kalliimpi kulkuvaihtoehto. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kantakaupungin alueella useimmat etäisyydet ovat helposti käveltävissä tai vaikkapa pyöräiltävissä.

Pienehköön kokoonsa nähden Rovaniemellä on suhteellisen hyvin majoitusvaihtoehtoja. Kahden hengen huoneen hinta majatalossa alkaa yöltä noin 60 eurosta. Yli kolmen tähden hotelleissa yön hinta kahden hengen huoneessa alkaa puolestaan yleensä noin 110 eurosta. Edullisin yöpymisvaihtoehto kaupungissa on majoittuminen leirintäalueella.

Lentoa koskevat tiedot Tampere - Rovaniemi
Vaihtoehtoiset lentoreitit